לקראת ההחלטה הצפויה בסוף השנה של חברות האיחוד האירופי - שיבחרו אם לאמץ את שיטת שני השעונים, קיץ וחורף, או להנהיג שעון אחד כל השנה, ועדה מיוחדת של האיחוד בדקה מה חושבים האזרחים. הסקר שערכה בנושא העלה כי רוב עצום תומך בהנהגת שעון אחד.
כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות
המעבר השנתי בין שעון קיץ לשעון חורף ולהיפך יצא לדרך באירופה בשנת 1980 והחל במטרה ליצור סנכרון בין לוחות הזמנים של המדינות ביבשת. אלא שלאורך השנים התעוררו שאלות לגבי נחיצות שיטת שני השעונים וביקורת נשמעה מצד אזרחים, אנשי ציבור, ומדינות.
הוועדה ביקשה להיוועץ בציבור וקיימה סקר, שבו השתתפו כ-4.6 מיליון איש. התוצאות היו חד משמעיות - כ-84% מהנשאלים ענו כי יש לבטל את החלוקה לשעוני קיץ חורף, ו-16% בלבד תמכו בהשארת המצב כפי שהוא היום - החלפת השעון לפי העונה.
השפעה ניכרת על בעלי החיים
אלה שתומכים בהשארת שיטת שני השעונים טוענים כי המעבר לשעון קיץ חוסך באנרגיה כי יש פחות שעות שבהן נדרשת הפעלת תאורה. עם זאת, הוועדה טוענת שלמעשה החיסכון באנרגיה אינו משמעותי.
לפי הוועדה, המעבר לשעון קיץ פוגע בטיפול של בני האדם בבעלי החיים - שלא מכירים בשעון הקיץ או החורף - בכך שזמני ההאכלה והחליבה המשתנים משבשים את המערכות הביולוגיות שלהם. עם זאת, הועדה מדגישה כי גם בעיה זו הולכת וקטנה כי הטכנולוגיה מאפשרת לאדם ליצור סביבה אידאלית עבור החיות.
שיקול נוסף שיש לקחת בחשבון, הוא העובדה שיישום השינוי של מערכות הזמן ילווה בעלויות משמעותיות. זאת בשל הצורך לתכנת מחדש את כל מערכות המידע בהתאם לשיטת החדשה שתונהג בכל אחת ממדינות האיחוד.