משבר מים חמור באירן: המדינה סובלת כבר תקופה ארוכה מבצורות ממושכות ומקורות המים מתייבשים בשל ההתחממות הגלובלית. דוח של נאס"א שהתבסס בין השאר על מיפוי צילומי לוויין, מצביע על כך שאירן היא המדינה הרביעית בעולם בקצב איבוד מקורות המים. הציבור מאבד סבלנות, חברי פרלמנט התפטרו ורוחות של מחאה נושבות ברחובות.
כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות
לפי הדוח, בתוך ארבעה עשורים עשויים לאזול כל מקורות המים הטבעיים של אירן, כשלמחסור הטבעי החריף מצטרפת אוזלת ידו של השלטון, שלא הצליח למצוא מקורות חלופיים וליישם תוכניות להעברת מים מאזורים עשירים יותר.
"אולי במקום מים נשתה נפט, הרי אין לאן למכור עכשיו את הנפט ויש לנו הרבה ממנו", אמר אזרח ממורמר מחבל איספהאן באחת מתחנות הטלוויזיה שסיקרו את משבר המים במזרח המדינה.
בקיץ האחרון סבלו 35 מיליון איראנים, תושבי המחוזות השחונים, מהפסקות ארוכות באספקת המים - לעתים שבועות שלמים בלי טיפת מים בברזים. על רקע זה החליט השלטון המרכזי לשנות את חלוקת המים לאורך ערוץ נהר זיאנדה שבמרכז המדינה ולהסיט חלק ממימיו למחוזות שחונים במיוחד. המהלך גרם לתגובות חריפות מנציגי המחוזות הנפגעים ממנו, וכך 18 חברי פרלמנט מחבל איספהאן התפטרו במחאה ודרשו מהנשיא רוחאני לפטר את השרים האחראים למחדל.