הרב הראשי של הקהילה היהודית בארגנטינה, גבריאל דוידוביץ', הותקף אתמול (שני) על ידי אלמונים בביתו בבירת המדינה בואנוס איירס, כך דווח בכלי התקשורת המקומיים. התוקפים הכו באכזריות את דוידוביץ', והוא מאושפז בבית החולים במצב קשה.
כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות
התקיפה אירעה במהלך הלילה, כאשר שודדים פרצו לביתו של דוידוביץ', שדדו כסף וחפצים אישיים יקרי ערך והיכו גם את אשתו. בנוסף, האלמונים אמרו לדוידוביץ': "אנחנו יודעים שאתה הרב של הקהילה היהודית". מהקהילה היהודית בארגנטינה נמסר כי "המעשים ללא ספק מדליקים נורת אזהרה. הקהילה דורשת מהרשויות הבהרות מיידיות בנוגע לאירוע".
על פי ההודעה שפרסמה הקהילה היהודית בארגנטינה, התוקפים וידאו תחילה עם דוידוביץ' שהוא אכן הרב הראשי של הקהילה היהודית. זהו הארוע האנטישמי השני בארגנטינה בשבוע האחרון: בשבת נותצו מצבות ורוססו כתובות בבית העלמין היהודי בעיר סן לואיס.
תקיפתו של הרב מצטרפת לשורה ארוכה של תקריות אנטישמיות נוספות שאירעו ברחבי אירופה במהלך התקופה האחרונה. רק בשבוע שעבר, צלבי קרס וכתובות נאצה נגד יהודים רוססו במגרש משחקים בשכונה היהודית קווינס שבניו יורק. בין הכתובות שרוססו היה גם הכיתוב "הייל היטלר" שהופיע במספר מקומות שונים. כוחות האכיפה פתחו בחקירת המקרה האנטשימית.
יום קודם לכן, צלבי קרס וכתובות נאצה אנטישמוית רוססו גם על מבנים באמסטרדם שבהולנד. הכתובות רוססו בצבעים ירוק וצהוב, צבעיה של קבוצת הכדורגל המקומית ADO. על פי החשד, האחראים למעשה הם חוליגנים המזוהים עם הקבוצה - זאת לקראת משחק צפוי שלה נגד אייאקס אמסטרדם - קבוצה שיש לה קשר היסטורי לקהילה היהודית בהולנד. בנוסף לכתובות הגרפיטי, השחיתו החשודים פסל בעיר שמנציח את השביתה הכללית שהוכרזה במדינה בזמן מלחמת העולם השנייה, במחאה על הסגרת יהודים הולנדים לידי נאצים.
מוקדם יותר החודש לרגל ציון יום הזיכרון הבינלאומי לשואה, פרסם משרד התפוצות את דוח האנטישמיות לשנת 2018. מנתוני הדוח עולה כי בשנה החולפת חלה עלייה משמעותית במספר התקריות האנטישמיות ברחבי העולם כשהנתון הבולט ביותר הוא שיא במספר הנרצחים היהודים מאז סדרת הפיגועים בארגנטינה בשנות ה-90, בעיקר בעקבות הטבח בבית הכנסת בפיטסבורג, פנסילבניה, שבו נרצחו 11 יהודים.
89% מיהודי אירופה מעריכים שהאנטישמיות במדינותיהם במגמת עלייה בחמש השנים האחרונות ו-85% מאמינים שהיא מהווה בעיה במדינה. מהנתונים עולה כי 80% מהתקריות האלימות נגד יהודים כלל לא מדווחות. על רקע הירידה בביטחון האישי, 38% מהם שקלו להגר למדינות אחרות. בשונה משנים קודמות, מרבית התקריות האלימות נגד יהודים נעשו על ידי ניאו נאצים ופעילי ימין קיצוני ולא על ידי מוסלמים. בצרפת, לאחר שנתיים של ירידה במספר התקריות האנטישמיות, נרשמה בשנה החולפת עלייה של 69% באירועים האלימים נגד יהודים.