בצל המשבר הכלכלי שפוקד את איטליה בשנים האחרונות, רשויות מקומיות רבות נדרשות למצוא דרכים מקוריות להשלים את המחסור בקופה הציבורית. אחת מהן היא עיר הבירה רומא, שבניסיון להגדיל את הכנסות העירייה נקלעה למשבר חריף עם הכנסייה הקתולית סביב אחד מאתרי התיירות המפורסמים בעולם.
כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות
הוויכוח עוסק בשאלה מי יקבל את המטבעות שנזרקים למזרקת טרוי. המזרקה, שנבנתה לפני קרוב ל-300 שנה, משמשת מוקד עלייה לרגל שמושך אליו מיליוני תיירים בכל שנה. באופן מסורתי, המבקרים משליכים לתוכה מטבעות באמונה כי הדבר יביא להם מזל ויחזיר אותם לרומא בעתיד. המטבעות המצטברים בקרקעית המזרקה מצטברים בכל שנה לסכום משמעותי של כמיליון וחצי אירו.
עד כה הנוהג השגור היה שהכסף הועבר כצדקה לכנסייה הקתולית. אולם בדצמבר האחרון אישרה מועצת העיר של רומא שינוי שקובע כי ההכנסות יעברו מעתה לידי קופת העירייה. ראש העיר, וירג'יניה ראג'י, החליטה לקחת את הכסף ולנתב אותו לטיפול בתשתיות הרעועות של העיר הפופולרית ולהשקעה במיזמי רווחה.
השינוי צפוי להיכנס לתוקף החל מאפריל הקרוב, אולם בכנסייה הביעו תרעומת למהלך בטענה כי לקיחת הכספים תפגע קשות בעניי העיר הנמצאים בטיפול עמותות הכפופות לכנסייה. בתקשורת האיטלקית דווח כי תושבים רבים ברחבי המדינה קוראים ברשתות החברתיות לשקול מחדש את ההחלטה.
המהלך אינו תורם למצבה הקשה של ראש העיר, הסובלת מביקורת חריפה מאז שנכנסה לתפקיד ב-2016. תושבים רבים אינם מרוצים מכישלונה בהתמודדות עם הבעיות השונות מהן סובלת העיר. באוקטובר האחרון אלפים יצאו לרחובות במחאה על כשלים בתפקודה ובהם הצטברות אשפה ברחובות וכבישים משובשים.
מסורת הטלת המטבעות לתוך המזרקה החלה בעקבות סרטו המפורסם של פרנק סינטרה משנת 1954 בשם "שלוש מטבעות במזרקה". המזרקה זכתה לבולטות גם בסרט "לה דולצ'ה ויטה" משנת 1960, שהתפרסם בין היתר בזכותהסצנה שבה הכוכבת אניטה אקברג משליכה מאחורי גבה מטבע לתוך המזרקה.