העושר ברחבי העולם הולך ומתרכז אצל פחות ופחות ידיים: על פי דוח של ארגון Oxfam - גוף בינלאומי שמאחד מספר ארגונים שמנסים להילחם בפערי ההכנסות ברחבי העולם, ל-26 המיליארדרים העשירים בעולם יש נכסים השווים בערכם לנכסים בידי 3.8 מיליארד בני אדם - כמחצית מהאנושות.
כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות
בבדיקת העושר השנתית שמתפרסמת עם פתיחת הפורום הכלכלי העולמי בדאבוס, ארגון "הצדקה למען הפיתוח - אוקספם" מסר כי בשנת 2018 ניתן לראות באופן חד-משמעי את תהליך שבו העשירים התעשרו והעניים הפכו עניים עוד יותר. על פי הדוח, הפער המתרחב מעכב את המאבק העולמי בעוני. הדוח מספק גם פתרון וטוען שמס של 1% על העשירים, יוסיף מדי שנה 418 מיליארד דולר למלחמה בעוני וזה מספיק כדי לחנך כל ילד שאינו הולך לבית הספר ברחבי העולם ולספק שירותי בריאות שימנעו 3 מיליון מקרי מוות.
בארגון טוענים שהעושר של יותר מ-2,200 מיליארדרים ברחבי העולם גדל ב-900 מיליארד דולר בשנת 2018 - רווח מצרפי של כ-2.5 מיליארד מדי יום. גידול של 12% בעושרם של העשירים ביותר. מנגד נרשמה ירידה של 11% בעושר של המחצית הענייה ביותר באוכלוסיית העולם. כתוצאה מכך, גם מספר המיליארדרים שמחזיקים בעושר השווה למחצית מאוכלוסיית העולם הענייה ירד בחדות: מ-43 מיליארדרים בשנת 2017 ל -26 בשנה שעברה. בשנת 2016 המספר היה כמעט משולש - 61.
בעשור שחלף מאז המשבר הפיננסי העולמי מספר המיליארדרים כמעט הוכפל. בין השנים 2017 ו -2018 נוצר מיליארדר חדש כל יומיים. לשם השוואה, האיש העשיר בעולם, ג'ף בזוס, הבעלים של אמזון, ראה את הונו מזנק ל-112 מיליארד דולר: 1% בלבד מהונו של בזוס משתווה לכל תקציב הבריאות של אתיופיה - מדינה של 105 מיליון בני אדם.
מנהל הקמפיינים והמדיניות של אוקספם, מתיו ספנסר, סיפק גם נתון חיובי: "הירידה המסיבית במספר האנשים שחיים בעוני קיצוני היא אחד ההישגים הגדולים ביותר ברבעון האחרון של המאה, אך עלייה באי-השוויון מסכנת התקדמות נוספת".