מכה נוספת ועוצמתית לחברת המטוסים האמריקנית: אחרי שרשות התעופה הפדרלית בארה"ב דרשה מחברת בואינג לבצע שינויים בעיצוב המטוסים - הנשיא דונלד טראמפ מצטרף למדינות אירופה ואמש (רביעי) הורה על השבתת מטוסי בואינג מדגם 737/8 ו-737/9 MAX. החלטת נשיא ארה"ב ושאר מדינות אירופה הגיעה אחרי התרסקות מטוס מדגם זה באתיופיה, בה נהרגו 157 נוסעים ואנשי צוות.
כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות
"אנחנו הולכים להוציא אזהרת חירום ולקרקע את המטוסים מהדגם הזה", אמר טראמפ בתדרוך כתבים בבית הלבן. ביומיים האחרונים נרשמה ירידה דרמטית במניית החברה שצנחה ב-11% ואיבדה עשרות מיליארדי שקלים.
שלשום הסוכנות האירופית לבטיחות בטיסה הודיעה שתשהה את כל הטיסות של מטוס הבואינג 737/8 ו-737/9 מקס, הדגם שהתרסק בתחילת השבוע באתיופיה. שלשום לאורך היום עוד ועוד מדינות הודיעו שיאסרו על המטוס החדיש לטוס בשטח האווירי שלהן.
ההחלטה התקבלה חרף הודעת רשות התעופה הפדרלית האמריקנית, המגבה את בטיחותו של הדגם החדיש של החברה הוותיקה. בכך הן מצטרפות למדינות הקודמות שקיבלו החלטה דומה: סין, אתיופיה, סינגפור, אינדונזיה, מרוקו, מגנוליה, בריטניה ודרום קוריאה.
נכון לרגע זה חברת התעופה האמריקנית ממשיכה לעמוד מאחורי הדגם, ולא הוציאה הנחיות מיוחדות לגביו גם אחרי ההתרסקות של טיסת "אתיופיאן איירליינס" בה נספו 157 בני אדם. במקביל, מניית החברה ממשיכה לצנוח, כאשר ביממה האחרונה ערכה ירד ביותר מ-50 נקודות.
רשות התעופה הפדרלית בארה"ב דרשה אתמול מחברת בואינג לבצע "שינויים בעיצוב המטוסים", שייכנסו לתוקף לא יאוחר מחודש אפריל הקרוב. זאת, על אף הבטחתו של מנכ"ל החברה, דניס מולנברג, כי המטוס בטיחותי וכשיר לפעולה. רשות התעופה פתחה את הודעתה בכך שהיא תומכת בעמדתו של המנכ"ל, וכי על פי הבדיקות שביצעה, דגם המטוס שהתרסק "ראוי לטיסה". עם זאת, הרשות הודיעה כי תאלץ את בואינג להכניס שינויים שכבר תוכננו למטוס - עד החודש הבא. בין היתר, תשודרג מערכת בקרת הטיסה שתפחית את ההסתמכות על נהלים ועל הגורם האנושי.