בדומה למדינות דיקטטוריות אחרות, גם בצפון קוריאה אזרחים רבים מנסים, וחלקם גם מצליחים, לצפות בשידורים "חופשיים" שאינם מפוקחים על ידי המשטר ולא מצונזרים. אך מחוז אחד, שממוקם סמוך לגבול עם הדרום, מעורר דאגה כה רבה, עד שבפיונגיאנג החליטו לערוך לתושביו "הרצאות" שבהן הוזהרו: אם תמשיכו לצפות בטלוויזיה מהדרום - תוצאו להורג.
כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות
תושב המחוז שנכח באחת מההרצאות סיפר לתחנת הרדיו "אסיה חופשית" כי הוא ויתר הנוכחים הוזהרו שהם מסתכנים בהוצאה להורג אם יצפו בתכני הטלוויזיה של האויבת מדרום. "הם רוצים להחדיר בנו פחד. הם מתמקדים במחוז שלנו כי אנחנו קרובים לגבול", תיאר. "הם מאמינים שסביר יותר שאנשים שחיים קרוב לדרום יהפכו לאופוזיציה ויאיימו על המערכת".
צפון קוריאה נחשבת כבר שנים למדינה המסוגרת ביותר בעולם, ואולי גם האכזרית שבהן. אלא שהשנה האחרונה, על רקע ההתקרבות המפתיעה לדרום וההפשרה ביחסים עם ארה"ב בעידן טראמפ שכללה אפילו פסגה היסטורית בסינגפור, הייתה שנת מפנה ביחסה של פיונגיאנג לתושבים.
ההתקרבות המדינית המפתיעה הביאה גם למעין "שחרור" מנטלי בקרב אזרחי צפון קוריאה, בעיקר אלה שחיים סמוך לגבול - ובתקופה האחרונה הרבה יותר מהם מרשים לעצמם לצרוך תכנים שמשודרים מהדרום הדמוקרטי, בניגוד גמור לחוק.
אלא שאותה התקרבות היא כנראה רק למראית עין. כלפי פנים עדיין מדובר בדיקטטורה אכזרית והרשויות, ובראשן השליט העליון קים ג'ונג און, חוששות מחשיפה של אזרחים למידע חיצוני שאינו מפוקח ולא מצונזר, מכל העולם בכלל - אך מהאויבת מדרום בפרט. החשש העיקרי בפיונגיאנג הוא שהשידורים הללו יביאו לשינוי מחשבתי, שיתפתח בהדרגה להתקוממות ולהפנמה של ערכים דמוקרטיים.
בצפון קוריאה המשטר מפקח באופן מוחלט על כל זרימת המידע, בכל הפלטפורמות שהיא מתירה לאזרחיה. האינטרנט שם חסום לגמרי, ותכנים למבוגרים, תנ"ך או חדשות זרות, אסורים בהחלט. כל הפרה גוררת בעקבותיה צעדי ענישה חמורים, שכוללים מאסר ועבודות כפייה במחנות ייעודיים, ובמקרים רבים אף גזר דין מוות ללא משפט.