בדרום-מזרח אפריקה מתקשים לעכל את הנזק ומנסים לאסוף את השברים. עד כה נספרו כ-200 בני אדם שקיפחו את חייהם בסופת הציקלון שפקדה את מוזמביק ומדינות נוספות באזור: הנשיא המקומי מעריך כי מספר הנספים יזנק לאלף, ועדיין הסופה שמשתוללת כבר 4 ימים וממשיכה לזרוע הרס, ממשיכה לסכן מיליוני בני אדם.
כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות
הסופה הכתה בעיר הנמל ביירה עם רוחות עזות במהירות 177 קמ"ש. מדובר באחד מאסונות הטבע הקשים בשנים האחרונות. נשיא מוזמביק פיליפ ניוסי טס מעל כמה מהאזורים שנפגעו אמש ותיאר שראה מהאוויר גופות רבות שצפות במקורות המים.
על פי הדיווחים של אנשי הסיוע של האו"ם, כשהסופה החזקה הכתה - אנשים רבים נאלצו לעלות על צמרות עצים ולמעשה טיפסו על כל מה שיכול היה להרחיק אותם מהשיטפונות העזים. בשל עוצמתה של הסופה הוכרז מצב חירום בזימבבואה. גם במלאווי ספרו עד כה לפחות 122 הרוגים מהשיטפונות ומנזקי מזג האוויר, וגם שם - כמו במוזמביק - מניין ההרוגים צפוי לעלות באופן משמעותי.
"אין בניין אחד שלא נפגע, אין חשמל, אין תקשורת, הרחובות מוצפים עם כבלי חשמל חיים", אמר בזעזוע ג'רארד בורקה שעובד בתכנית המזון של האו"ם. "אין בניין אחד שלא נפגע, אין חשמל, אין תקשורת, הרחובות מוצפים עם כבלי חשמל חיים". תושבת מוזמביק שחזרה: "אני עדיין לא מוצאת את הבת שלי, ראיתי אותה נקברת תחת שברים והריסות".
בארגון הצלב האדום סיפרו שהנזק שנגרם למוזמביק הוא "עצום ומפחיד" בהיקפוץ. מומחי מזג האוויר מטעם האו"ם הוציאו אזהרה חמורה, על סף ההיסטרית, וקראו לתושבים שנמצאים במסלול הסופה להיזהר מפני "אחד מאסונות מזג האוויר החמורים ביותר שחצי הכדור הדרומי ראה".