ראש הקהילה היהודית בוונצואלה, אליאס אליהו פאראצ'ה, סיפר הבוקר (חמישי) בתוכנית "דקלסגל" בגלי צה"ל על חוסר היציבות השלטונית, שהגיעה לשיאה אתמול עם מה שנראה כניסיון הפיכה נגד הנשיא מאדורו. הוא הזהיר את חברי הקהילה: הימנעו מאמירות נחרצות בציבור שייתכן ויסכנו את חייכם.
כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות
על מצב הביניים במדינה סיפר כי "יש לנו כפול מהכול: שני בתי משפט, שני נשיאים ומקווים שלא יהיו לנו שני צבאות. אני לא בעד אף אחד, יש שני צדדים שלא מכבדים אחד את השני. הצד שלנו כפול, ועובדה שיש בלאגן במדינה".
"לא השתתפתי באופן אישי בהפגנות כי היו לנו עוד דברים (לעשות), כמו לשמור על ביטחון הקהילה, שבתי הספר יהיו בסדר וכולי", הוסיף פאראצ'ה שעמד על כך שחברי הקהילה בטוחים למרות המצב במדינה והעובדה שאין לוונצואלה יחסים עם ישראל.
"אנחנו יהודים ואנחנו מדברים בעד ישראל בצורה פתוחה בלי בעיה למרות שאין יחסים דיפלומטיים", אמר והדגיש ש"יש בעיות עם אלה שהם מאוד מיליטנטיים או קיצוניים", ולכן "לא הייתי ממליץ לאף אחד ללכת ברחוב ולהגיד דברים ככה".
עד כה נהרגו לפחות 13 מפגינים במהלך עימותים אלימים בין כוחות הביטחון בוונצואלה ותומכי יו"ר האופוזיציה חואן גואדו, שפרצו בעקבות הודעת הממשל האמריקני אמש כי הוא מכיר באחרון כנשיא הלגיטימי של המדינה.
הודעתה של ארה"ב הביאה למדינות רבות לפרסם הצהרות דומות. ראשי המדינות קנדה, פרגואי, פרו, צ'ילה, ארגנטינה וקולומביה - הצהירו כי גם הן מכירות בגואידו כנשיא הלגיטימי של ונצואלה ולא במאדורו. מנגד, רוסיה, בוליביה, וטורקיה הביעו תמיכה בנשיא המכהן מאדורו והזהירו מפני "פרובוקציות".
מיד עם הכרזת ארה"ב אלפים מתומכי מנהיג האופוזיציה יצאו להפגין ברחובות בעד העברת המשטר מידיו של מאדורו לגואידו. בניגוד למחאות הקודמות היה נראה כי כוחות הצבא שנקראו לטפל במפגינים השתמשו בכוח מעט יותר, ככל הנראה בגלל שעין העולם נשואה כעת אל המדינה הדרום אמריקנית.