אם אתם אוהבים לאכול עוף מטוגן - ייתכן שכדאי שתפסיקו: מחקר חדש שנערך לאחרונה באוניברסיטת אייווה קובע שעוף מטוגן מגדיל את הסיכון למוות מוקדם בקרב נשים. החוקרים סקרו במשך שנים 107 אלף נשים בנות 59-70 והגיעו למסקנות מדאיגות.
כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות
הם מצאו שהסיכוי של הנשים שאכלו בכל יום עוף מטוגן לחלות במחלות לב ובכלי דם עלה ב-13%. 31,588 נשים שהשתתפו במחקר מתו בינתיים וכשליש מהן - מתו מבעיות לב. אלא שהבעיה מקורה לא רק בעוף מטוגן, אלא בכלל, במנות מטוגנות בשמן.
נשים שאכלו מנה מטוגנת אחת ביום נמצאו בסיכון גבוה למוות מוקדם. הסיכוי של הנשים הללו למות מוות מוקדם עלה ב-8% לעומת אלה שלא אכלו מנה מטוגנת. ולמה טיגון נחשב למעשה למסוכן? כי הוא גורם לפירוק של ויטמינים, לחמצון השמן ולספיגה של קלוריות רבות ושומנים רבים מהמזון בגוף.
מחקר נוסף שפורסם אף מצא שטיגון מעלה את הסיכוי לחלות בסוגים סרטן שונים, במיוחד סרטן המעי הגס. בעידן השפע בו אנו חיים, יותר ויותר אנשים בעולם סובלים מעודף משקל, ממשיכים לאכול מטוגן - ומתעלמים מהסכנות.