אלפים כבר נמלטו: הסופה "פבוק" צפוייה להכות היום (שישי) לקראת השעה 12 שעון ישראל את האיים הפופולריים בתאילנד ומסתמנת כסופה ההרסנית ביותר שהאזור ידע מזה כמה עשורים. 50 אלף תיירים כבר נמלטו מהאזורים המיועדים לפורענות. הסופה שתכה בחלקה הדרומי של המדינה היום צפויה להביא עמה רוחות עזות של לפחות 65 קמ"ש, גשמים שבאזורים מסויימים עלולים להגיע ל-250 מ"מ וגלים בגובה של כ-7 מטר.
כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות
"אנחנו עדיין מחשבים את כמות האנשים שהתפנו מהאיים", אמר דובר הממשלה פוטיפונג פונהקאנטה ל-CNN. "זו עונת התיירות ויש תיירים זרים רבים באתרים הפופולריים. הודענו להם על הסופה מראש לפני יומיים. רובם עזבו את האיים".
ראש המרכז המטאורולוגי בתאילנד הזהיר כי הסופה צפויה לגרום לגלים בגובה של בין 3-5 מטרים ואף עלולה לגרום לגלים בגובה של 7 מטרים. בתי הספר לאורך החוף נסגרו, וכוחות צבא נערכים להגעת הסופה.
החשש העיקרי הוא מהגשמים העזים וההצפות שעלולות להיגרם בעקבותיהם - בדרום המדינה עלולים להגיע ל-250 מילימטר של גשם. קיים גם חשש למפולות בוץ שיגיעו מההרים בפוקט.
משרד החוץ הזהיר אמש את המטיילים הישראליים מפני תנאי מזג אוויר קשים והמליץ להימנע מהגעה לקו החוף. התיירים שנמצאים באיים, מתבקשים לשהות בפנים-האי במבנים חזקים, להצטייד במזון, מים וסוללות מלאות. עוד מומלץ להימנע משייט בסירות ומעבורות ומגלישה בים.
הסופה צפויה להכות כאמור בחלקה הדרומי של תאילנד, באזור שבו נמצאים איים מתויירים רבים, בהם גם קוסמוי, פוקט וקראבי. האזרחים הישראלים שנמצאים באזורים המועדים מתבקשים לעקוב באופן שוטף אחר דיווחי מזג האוויר ולנקוט במשנה זהירות.
מומחי התיירות של "המרכז למטייל תאילנד" בקוסמוי מסרו כי מאז 2011 לא נערכו בתאילנד לסופה בסדר גדול שכזה. המרכז עדכן כי ייתכנו שיבושים בפעילות המעבורות באזור ובפעילות שדה התעופה של קוסמוי שעלול להוביל לעיכוב, דחייה ואף ביטול טיסות.
סופות טרופיות מסוג זה הן נדירות במיוחד בתאילנד, הרשויות במדינה חוששות שהסערה תהיה הגרועה ביותר שתכה במדינה מאז 1989, כאשר הטייפון "גיי" גרם למותם של למעלה מ-400 בני אדם. הסופה הטרופית הקטלנית ביותר בתאילנד הייתה ב-1962 עם יותר מ-900 הרוגים.