חמישה ימים לאחר אסון התרסקות מטוס "אתיופיאן איירליינס", צוותי זק"א שהגיעו לזירת ההתרסקות קיבלו את האישור המיוחל לפעול לאיתור חלקי גופות ושרידים. את האישור קיבל שגריר ישראל באתיופיה רפאל מורב הלילה (בין חמישי לשישי) מהרשויות במדינה. אל הצוות התלוו גם הקונסול עופר דך ומשפחותיהם של הנספים הישראליים באסון, אברהם מצליח ושמעון ראם.
כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות
נשיא המדינה ראובן ריבלין שוחח עם נשיאת אתיופיה סאהלה–וורק זוודה, בעקבות התרסקות מטוס "אתיופיאן אירליינס" בתחילת השבוע והודה לה על פתיחת השטח לחיפושי הצוותים הישראלים. "מדינת ישראל תגיע לכל מקום בעולם על מנת להביא את יקירינו, אנא אפשרו לנו להמשיך בחיפושים באופן הנרחב ביותר", אמר הנשיא.
הנשיא העביר לנשיאה את מצוקת המשפחות הממתינות לקבורת יקיריהן וביקש ממנה להמשיך ולעשות כל שניתן על מנת לזרז את מלאכת איתור וזיהוי ההרוגים: "אנו מבינים את אחריותכם ומעריכים את המאמצים שלכם לחקור ולהסיק מסקנות אך אנו מבקשים לעשות כל שניתן על מנת להקל על כאבן של המשפחות".
מוקדם יותר השבוע התלוננו משפחות הנספים שהגורמים האמריקניים במקום סגרו את הזירה, ומקשים מאוד על עבודת צוותי זק"א שהגיעו למקום. לפי עדויות הישראלים שהגיעו למקום – הן נציגי המשפחות והן אנשי זק"א – גם זירת ההתרסקות וגם ההאנגר אליו הועברו שרידי הגופות שפונו מהמקום נסגרו לחלוטין, מה שמנע את המשך החיפוש אחר שרידי הגופות והטיפול בהן לקראת הבאתן ארצה לקבורה.
המשפחות הזועמות דרשו מראש הממשלה נתניהו להתערב בעניין, כדי שיוכלו להביא את יקיריהן למנוחת עולמים. אילן, אחיו של אברהם מצליח ז"ל, שנספה באסון, אמר ל"החדשות": "אנחנו כבר כמעט יומיים באתיופיה, ולצערנו הרב נמנע מאיתנו לבצע זיהוי בתוך ההאנגר שבו נמצאים חלקי הגופות – למרות שאתמול נמסר לנו פורמלית שכל חלקי הגופות כבר הובאו. חוץ ממבט על, לא נותנים לנו לעשות כלום".