הקריסה הכלכלית בוונצואלה מעוררת איום ישן חדש - שמטיל אימה על הדייגים בים הקריבי: תושבים רבים במדינה מוכת הרעב והאינפלציה שאיבדו את יכולתם להתפרנס פנו לפעילות בלתי חוקית והפכו לפיראטים שתוקפים כלי שיט באזור, שודדים וחוטפים בשביל כופר. הנפגעים העיקריים: תושבי טרינידד השכנה.
כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות
בין ונצואלה לטרינידד מפרידים 20 קילומטרים ימיים בלבד. בתקופות אחרות המרחק הקצר עודד תיירים "לקפוץ" לבילוי קצר באי השכן, אך היום הוא מנוצל לפעילות פיראטית והפך לאזור מסוכן במיוחד.
מרבית הפיראטים מוונצואלה הם דייגים לשעבר, שנאלצו לחפש דרכים חדשות להתפרנס לאחר שהנשיא הקודם הוגו צ'אבס החליט להלאים את הדיג במדינה ובכך הבריח חברות שעסקו בתחום והביא למעשה לחיסול הענף.
דייגי טרינידד מעידים על מציאות קשה ורוויית סכנות. בניסיון להתמודד עם הבעיה, רבים מהם ציידו את סירותיהם במנועים חזקים כדי שיוכלו לברוח מהמתקפות, ועברו לדוג בלילה מבלי להדליק אור, וכך הם מנסים לחמוק מהסכנות שאורבות להם בים, אך לא תמיד בהצלחה.
"הם קפצו על הסירה שלנו וקשרו אותנו", סיפרו דייגים מטרינידד על מפגש עם הפיראטים. "הם חטפו אותנו לוונצואלה ודרשו עבורנו כופר של 35 אלף דולר". אחד מהם שחזר: "נותרתי מפוחד כל כך מהאירוע, עד שלא העזתי לחזור לים במשך שנה אחר כך".
בשבוע האחרון, בצד המשבר הכלכלי, חווה ונצואלה טלטלה פוליטית, כשמנהיג האופוזיציה חואן גואידו הכריז על עצמו כנשיא זמני וקרא להדחתו של הנשיא המכהן מאדורו. מדינות העולם התחלקו לשתיים - אלה התומכות באופוזיציה ובהן מדינות המערב בראשות ארה"ב ובריטניה, ואלה התומכות בנשיא המכהן כמו: סין, רוסיה וטורקיה.