קרן החירום לילדים של האו"ם UNICEF מפרסמת הבוקר כי קרוב ל-30% מהצעירים בגילאי 15-24 - 59 מיליון בני אדם - החיים במדינות שסבלו מסכסוך מתמשך או אסון, אינם יודעים קרוא וכתוב. את הפרטים מפרסם הארגון לקראת ועידת המימון שלו, שתירך בדקאר שבסנגל, ובו תקרא להקדיש מיליארד דולרים לכל הפחות לקידום תכניות החינוך.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
בין המדינות בהן נרשם שיעור גבוה של אנאלפבתיות בקרב צעירים ניתן למצוא את ניגריה, צ'אד, דרום סודן וכן הרפובליקה במרכז אפריקאית - כולן מדינות עם היסטוריה ארוכה של חוסר יציבות ורמות עוני גבוהות במיוחד. שיעור הצעירים שאינם יודעים קרוא וכתוב במדינות אלה יכול להגיע גם עד 76%, נתון מדאיג. הדו"ח מציין עוד כי מצבן של נערות ונשים צעירות חמור עוד יותר: 33% מהצעירות במדינות שנמצאות במשבר לא מצליחות ללמוד אפילו את יסודות הקריאה והכתיבה.
"מספרים אלה הם תזכורת כואבת להשפעה הטרגית שיש למשברים על החינוך של הילדים, על עתידם ועל יציבותם וצמיחתם", אמרה מנכ"לית UNICEF, הנרייטה פורה. "לילד לא משכיל, שגדל והופך לנער אנאלפבית במדינה שנקרעה על ידי סכסוך או נהרסה על ידי אסונות, כנראה אין סיכוי להצליח בעולם הזה".
בארגון מדגישים כי כרגע רק 3.6% מהסיוע ברחבי העולם מגיע למטרות חינוך לילדים שחיים תחת אירועי חירום, כלומר סכסוכים פוליטיים וצבאיים או אסונות טבע. ב-UNICEF טוענים שהזנחת החינוך הוא הזנחת העתיד של האוכלוסיות שחיות תחת סכסוך, כשבדוח נכתב כי "זה סקטור מוזנח בעולם הסיוע העולמי". במשרדי הקרן בישראל הדגישו את דבריה של מנכ"לית הארגון, לפיהם "החינוך יכול לבנות או לשבור את עתידו של הילד".
מנהלת התקשורת בסניף הישראלי, אילת כהן, מהדהדת את דברי המנכ"לית העולמית ואומרת כי "המספרים העגומים האלה הם תזכורת קשה להשפעה הטרגית של משברים וסכסוכים על השכלה של ילדים ועתידם, כמו גם על היציבות והצמיחת הכלכלית והחברתית במדינתם. לילד ללא השכלה, שגדל בתוך מדינה קרועה ושסועה בגלל מלחמה, לא יהיה הרבה סיכוי לעתיד טוב יותר מההווה. חינוך הוא המפתח לעתיד טוב יותר לילדים, מוקדם ככל האפשר", סיכמה.