נשיא אריתראה אסיס אפוורקי הביע תרעומת על הדיווחים לפיהם ישראל תגרש החל מאפריל הקרוב עשרות אלפי מסתננים למדינה שלישית, ואמר כי הסכום שישראל תעניק למגורשים אינו מספיק - כך דווח היום (רביעי) בוושינגטון פוסט.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
בריאיון נדיר שסיפק לאתר חדשות מקומי המופעל בידי ממשלו, אמר אפוורקי כי 3500 דולרים הם לא סכום שמספיק למגורשים. לדברי השליט - שנמצא בשלטון מאז 1993 ומפלגתו היא היחידה המותרת בחוק, אותם מהגרים מאריתראה וסודן שילמו "מחיר גבוה" לסוחרים בבני אדם כדי להגיע לישראל ומגיע להם סכום גבוה מ-50 אלף דולרים.
עוד טען כי האריתראים שעזבו את ארצו התפתו לעזוב לחו"ל כדי לארגן לממשלו אופוזיציה חמושה, אך "המזימות החתרניות" נכשלו ואותם מהגרים הפכו לנטל על המדינות שאליהן הגיעו. בריאיון הוא אף הסביר שהרשויות בישראל סירבו להצעתו לרשום את כל המהגרים שהגיעו מארצו.
כך תעבוד התכנית לגירוש מסתננים
לאחר ניסיונות שונים של הממשלה להביא לגירוש המהגרים, הוסכם על פיתרון שאושר על ידי בית המשפט. החל מ-1 באפריל, תינתן למהגרים האפריקאים בחירה בין האפשרויות הללו: לחזור הביתה למדינתם, לעזוב למדינה שלישית - אוגנדה או רואנדה, או ללכת לכלא. מי שיבחר לעזוב, יקבל מענק של 3500 דולר. קטינים, נשים והורים לילדים קטנים לא יגורשו.
מי שייאלצו לבחור בין האפשרויות הם כאלה שלא הגישו בכלל בקשות מקלט או כאלה שבקשת המקלט שלהם נדחתה, ומי שהגיש בקשת מקלט אחרי תחילת 2018. רבים מהאפריקאים שהגיעו לישראל ניסו להגיש בקשה כזו - אלא שבמשך שנים כלל לא ניתן היה להגישה, וכשמשרד הפנים כבר אפשר זאת - ההליך התברר כמסורבל, איטי ומייאש.
בתאריך היעד, 100 פקחי הגירה חדשים יצטרפו למערך ההגירה כדי להעביר את מי שביקשו כאן מקלט או לנמל התעופה - בדרכם לאוגנדה או רואנדה, למדינות המוצא שלהם אריתריאה או סודן (זאת רק אם ירצו בכך, כיוון שעל פי החוק הבינלאומי לא ניתן לגרשם לשם) - או לכלא.