שש שנים לאחר ששרדה ניסיון התנקשות מידי הטאליבן כשהיא בת 15 בלבד - מלאלה יוספזאי נחתה באיסמלאמבד בירת פקיסטן. דבר הביקור נשמר בסוד עד לנחיתתה תחת מעטה אבטחה בשל רגישות הביקור.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
יוספזאי בת ה-20 היא פעילה למען זכויות נשים ובעיקר הזכות לחינוך שווה לילדות ונערות. לאחר שנורתה פונתה יוספזאי לטיפול רפואי בבית חולים "המלכה אליזבת'" בברמינגהאם, אנגליה ומאז לא ביקרה במולדתה. במהלך הביקור צפויה יוספזאי להיפגש עם ראש ממשלת פקיסטן שהיד חקן עבאסי.
כשנשאלה ע"י דייויד לטרמן בראיון ברשת "נטפליקס" שהתפרסם השבוע, האם תוכל לחזור אי פעם לפקיסטן, ענתה יוספזאי: "לצערי, מאז שהותקפתי לא חזרתי וזו הייתה תקופה מאוד קשה. ניסיתי לנסוע אבל לא הצלחתי למצוא את התזמון הנכון. אני עדיין מנסה למצוא את הזמן הנכון לעשות זאת. קיבלתי המון תמיכה במדינה שלי, אנשים מנופפים בדגלים שכתוב עליהם "אני מלאלה" ואני חושבת שיש תשוקה לשינוי. יאני מעורבת בפרוייקטים בפקיסטן אבל אני רוצה שהרגליים שלי יעמדו שוב על האדמה הזו".
על עמק סוואט בו התגוררה לפני שהטאליבן השתלט עליו סיפרה: "זה המקום הכי יפה בעולם, ממש גן עדן עלי אדמות. לא הבנתי עד זה עד שעברתי לבריטניהוהסתכלתי מהחלון ושאלתי את עצמי - איפה ההרים? איפה הנהרות? זה לא רק המקום שהיה יפה אלא גם האנשים עצמם היו יפים".
יוספזאי פרצה לתודעה הפקיסטנית כבר בגיל 11. כבת לפעיל ציבורי למען שיוויון לנשים בפקיסטן, הפכה מלאלה לקול עוצמתי וסוחף בעד שיוויון בחינוך לילדות ונערות מוסלמיות. ב-2012, כשהיא בת 15 בלבד היא נורתה בראשה מטווח אפס על ידי איש טאליבן בזמן שנסעה באוטובוס בחזרה מבית הספר.
הכדור פגע בראשה והשאיר אותה במצב קשה. היא הוטסה לבריטניה שם טופלה בבי"ח המתמחה בפציעות טראומה של חיילים בשדות קרב. לאחר החלמתה שבה לפעילות למען נערות וילדו ברחבי העולם וב-2014 הפכה לזוכת הנובל הצעירה בהיסטוריה כשקיבלה את פרב הנובל לשלום. כיום יוספזאי בת ה-20 ממשיכה בפעילותה ברחבי העולם ובמקביל לומדת פילוסופיה, כלכלה ופוליטיקה באוניברסיטת אוקספורד.