המחאות באירן נכנסו ליומן החמישי במה שמסתמן כגל המחאות הגדול ביותר במדינה מאז התנועה הירוקה ב-2009. העיתונאית האירנית הולי דאגרס, פרשנית של המזרח התיכון ועורכת הניוזלטר "האינרניסט", מספרת בריאיון לחדשות 2 על מאחורי הקלעים של המחאה, ועל נקודת המבט שלה על תמיכתו של הנשיא האמריקני טראמפ במחאה.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
למרות גודל המחאות, דאגרס מסבירה שעדיין לא מדובר באיום על משמרות המהפכה: "מבחינת איום על המשטר קשה לומר. אני יודעת שרבים רואים את האירועים וטוענים שמדובר במהפכה האירנית השנייה, אבל למעשה זה לא ריאלי".
"יש קריאות נגד המנהיג העליון האייתוללה עלי חמינאי, קריאות כמו 'מוות לדיקטטור' וקריאות נגד הנשיא חסן רוחאני, אך ניתן לראות מאפיינים רבים נוספים", מוסיפה העיתונאית. "המספרים לא גדולים מאוד ואין הפגנות בכל רחבי המדינה: מתוך כל אוכלוסייה של 80 מיליון איש בכל עיר מפגינים אלפים בודדים".
עוד מסבירה דאגרס, שלמרות הפרשנות המערבית לא מדובר בהכרח בהפגנות שנועדו להפיל את משטר האייתוללות: "הם לא קוראים בהכרח לחילופי השלטון, רבות מהקריאות עוסקות בהתנגדות לשחיתות, בכלכלה וכדומה. יש מי שמדבר על חילופי שלטון ורואה בכך איום, אך הממשלה האירנית כבר נקטה בעבר באמצעים קשים ונראה שהמקרה הזה לא יהיה שונה".
האירנית גם דוחה את ציוצי התמיכה של הנשיא האמריקני טראמפ בעם האירני ומאשימה אותו בצביעות. לדבריה, "הוא תייג את אירן כמדינת טרור וניסה אמנם לעשות הפרדה בין העם האירני למשטר עצמו, אך בו בזמן מאז ינואר יישם איסור כניסה למוסלמים ועבר מספר גרסאות במסגרתו נאסר על אירנים להיכנס לארצות הברית".
"הפזורה האירנית היא אחת הקהילות המצליחות ביותר בארצות הברית, והנה בתו איוונקה טראמפ מצייצת על אירנים שחיים תחת משטר עריצות כשאביה בעצמו מונע מהאירנים לברוח מהעריצות", ממשיכה. "אני לא חושבת שמדובר בסימפטיה אמיתית לעם האירני. אלו חלק מהסיבות לכך שהאירנים לא תומכים בדבריו של דונלד טראמפ והסיבות לכך שאני חושבת שהוא צבוע".