בתי ספר בגרמניה החלו להשתמש באפודים מלאים בחול כדי לעזור לילדים הסובלים מבעיות קשב וריכוז. יותר מ-200 מוסדות חינוך כבר משתמשים באפודים, ששוקלים 5 ק"ג ונועדו להחליף שיטות טיפול אחרות כמו שימוש ברטלין. אבל בצד ההצלחות, גוברת במדינה גם הביקורת מצד הורים ורופאים על השיטה ועולות טענות כי מדובר בעונש יותר מאשר בטיפול לגיטימי.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
מספר הילדים הסובלים מבעיות קשב וריכוז בגרמניה עולה משנה לשנה ולכן החל השימוש באפודי החול, שאמורים להרגיע את התלמיד ולעזור לו להתרכז. התומכים בשיטה טוענים שהאפוד הזה רושם הצלחות רבות ושהוא מאוד עוזר לתלמידים שמשתמשים בו.
גרהילד דה וול, אחת ממובילי פרויקט הכנסת האפודים בהמבורג, טוענת שמעולם לא הכריחו את הילדים ללבוש את האפוד והכל נעשה מבחירה. דה וול נתקלה באפודים האלו בפעם הראשונה כשהייתה בארה"ב וראתה איך משתמשים בהם לטיפול בילדים אוטיסטים."האפודים עוזרים לילדים האלה, המשקל גורם להם להרגיש מרוכזים וזה יעיל יותר מלהכריח את הילד ללמוד", סיפרה.
ברברה טולר, שבנה בן ה-9 פרידריק משתמש באפוד, אומרת כי זה עוזר לו ללמוד והוא אוהב ללבוש אותו: "הוא יכול להתרכז בשיעורים ולקחת חלק פעיל בהם במקום להתעסק כל הזמן בלהזיז את ידיו ואת רגליו".
אבל מנגד, יש גם לא מעט הורים ורופאים שמתנגדים לשיטה וטוענים כי האפוד דומה לכתונת משוגעים שמצמידים למטופלים אלימים. אחת האמהות המתנגדות לשיטה כתבה בפייסבוק: "איך אפשר להגיד לילד אתה חולה ולכן אתה צריך ללבוש את חליפת העינויים הזאת. האפוד הזה כבד וגורם לילד להיראות משונה בעיני חבריו".
מנהלת בכירה במרפאה פסיכיאטרית לילדים ולנוער בהמבורג טוענת ששיטת הטיפול הזאת שנויה במחלוקת מבחינה אתית: "עדיף להתמקד בטיפול בכל תלמיד בנפרד מאשר לתת לכולם את אותו טיפול".