ארגוני זכויות האדם של האו"ם פרסמו נתונים חדשים לגבי ההליך האכזרי של מילת נשים ברחבי העולם. על פי הדוח החדש - כ-200 מיליון נשים חיות בימים אלה עם ההשלכות של ההליך המתבצע באופן חוקי ב-30 מדינות.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
קרן האו"ם לאוכלוסיות (UNFPA) וקרן הילדים של האו"ם (UNICEF) פרסמו את הדוח שקובע כי מילת הנשים הוא מעשה אלים הגורם בין היתר לזיהום, מחלות סיבוכים רפואיים שונים ולעתים אפילו למוות. "מילת הנשים היא פרקטיקה אכזרית שפוגעת פיזית ורגשית בילדות בין גיל ינקות עד גיל 15 ולכל החיים", נכתב בדוח.
על פי הדוח, מנהג מילת הנשים פוגע בעיקר בשכבות הפגיעות בחברה ומנציח את מעמדן הנמוך של נשים במדינות בהן הוא מתבצע. עם זאת, מחברי הדוח מאמינים שניתן לשנות את המצב. "זה משהו שאפשר לעצור", אמרה ד"ר נטליה קנם מקרן האו"ם לאוכלוסיות. "סביב העולם יצרנו מומנטום לבלימת מילת הנשים ואנחנו מזהים רצון פוליטי ורצון בקהילות לשנות את ההליך ולשנות את חיי הבנות".
בדוח מציינים כי למרות המצב הנוכחי, חל שיפור משמעותי מסוף המאה הקודמת. באו"ם מציינים כי הסיכוי של נשים לעבור את תהליך המילה ירד בשליש ב-20 השנים האחרונות, ומציינים כי אלו שנמנעות מההליך נמנעות מבעיות רבות. "הנשים שלא עוברות את ההליך מתפתחות בצורה בריאה יותר, יש להן ילדות בריאה יותר, הן שותפות לחינוך ובסופו של דבר הן זוכות להכנסה גבוהה יותר".
לסיכום, מחברי הדוח טוענים כי כ-200 מיליון נשים חיות כיום עם ההשלכות של ההליך האכזרי שעברו בצעירותן. "הן נושאות איתן לאורך חייהן את הזיכרון הקשה והכואב", נכתב בדוח. עם זאת, מדגישים כי ניתן להוריד את מספר הנפגעות באופן משמעותי במידה והממשלות בהן המנהג מתקיים - יוציאו אותו מחוץ לחוק.