בשר כלבים נאסר למכירה במסעדות במהלך אולימפיאדת החורף בדרום קוריאה, אבל עם תום המשחקים חזרו המשווקים במדינה להזרים את בשר הכלבים לשוק. מדובר אולי בבשר זול משמעותית אבל תנאי הגידול של הכלבים, שגורלם בצלחות הסועדים בסיאול, לא מפוקחים ומתחת לכל קריטריון של היגיינה. המדינה מצדה מעדיפה להסיט את המבט והלקוחות קונים מבלי לדעת.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
"הסחר בבשר כלבים הוא עסק לא חוקי, אבל הממשלה לא אוכפת את החוק וכך אין כל פיקוח של הרשויות", אומר לים יונק קי, פעיל למען בעלי חיים מקבוצת CARE. הוא לא רק זועם על קיומן של חוות לגידול כלבים במדינה, הוא גם מתריע על המצב בהן - הכלבים חיים בין הצרכים שלהם, אוכלים מזון מטונף והטמפרטורה נמוכה במיוחד שמביאה להקפאת הגורים.
לים מספר שרוב הכלבים מעולם לא עזבו את הכלובים שלהם, 60% נולדו בחווה והשאר, על פי ההערכות, נאספו מהרחוב, נקנו ממקלטים לכלבים או נחטפו ממשפחות ונמכרו. לדברי פעילים נוספים, הכלבים עצמם לא נשחטים באופן מסודר לפני הבישול אלא פשוט מוכים למוות ולעתים אף מחושמלים.
לצד זאת יש גם מקום לאנחת רווחה. על פי אחד הסקרים שפורסמו במדינה, רק 5% מתושבי דרום קוריאה אוכלים את הבשר הזה באופן קבוע. חלקם לא קונים את המוצרים מהחוות והם פשוט מניחים מלכודות באזורים שבהם מטיילים הכלבים, לוכדים אותם - ומבשלים.