סוכנויות הידיעות הרשמיות בצפון קוריאה ובסין אישרו הלילה (רביעי) לראשונה כי מנהיגי שתי המדינות, קים ג'ונג-און ושי ג'ינפינג', נפגשו ל"שיחות לא רשמיות" במהלך ביקור של נשיא קוריאה הצפונית בסין. מפיונגיאנג נמסר כי המנהיגים דנו בשיפור היחסים ובמצב בחצי האי הקוריאני. "קים הסכים שמדינתו תשתתף בוועידת פסגה משותפת עם ארצות הברית", כך לפי הדיווחים בסין. זהו הביקור הראשון של קים במדינה זרה מאז כניסתו לתפקיד בשנת 2011.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

במקביל, בסוכנות הידיעות הצפון קוריאנית, KCNA, צוטט קים מאשר את קיום השיחות "המעמיקות" עם נשיא סין. קים ציין שמדובר ב"אבן דרך" בתהליך שיפור היחסים ההדדיים בין פיונגיאנג לבייג'ינג. "מדובר באינטרס אסטרטגי משותף", נמסר מצפון קוריאה ביחס לקשרים עם סין. לפי הדיווחים, נשיא סין שי קיבל את הזמנתו של קים לבקר בצפון קוריאה.

"אבן דרך בשיפור היחסים" (צילום: AP)
"אבן דרך בשיפור היחסים" | צילום: AP



לפי הדיווחים בסוכנות הידיעות הצפון קוריאנית, קים הכריז כי הוא מוכן להגיע להסכם רשמי עם נשיא סין שי, על בסיס הבנות בנושאים של אינטרסים משותפים בין המדינות. לפי סוכנות הידיעות הסינית, Xinhua, קים אמר בפגישתו עם נשיא סין שי כי פיונגיאנג תהיה "מחויבת לפירוק חצי האי הקוריאני מנשק גרעיני".

ביקור בן 4 ימים, משלחת צפון קוריאה (צילום: AP)
ביקור בן 4 ימים, משלחת צפון קוריאה | צילום: AP

מהבית הלבן נמסר במהלך הלילה כי ארצות הברית "רואה בהתפתחויות כראייה נוספת לכך שמדיניות הפעלת הלחץ המקסימלי על צפון קוריאה יוצרת את התנאים המתאימים לפתיחה במשא ומתן ודיאלוג". בנוסף, הודיע הבית הלבן כי גורם בכיר בסין שוחח עם נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ והעביר דיווח בנוגע לביקורו של קים ג'ונג-און בבייג'ינג. "ההודעה כללה גם מסר אישי מנשיא סין שי", נכתב בהודעה הרשמית של הבית הלבן. "ארצות הברית תעדכן בפרטים את בעלות בריתנו דרום קוריאה ויפן".

המדיניות הפייסנית של צפון קוריאה נמשכת?

על פי דיווחים שפורסמו ביום שני, רכבת מיוחדת הוקצתה על מנת להסיע את קים מחוץ לגבולות צפון קוריאה. על פי התקשורת המקומית, רכבת שהגיעה לבייג'ינג נראתה דומה באופן חשוד לרכבת שהייתה בשימוש על ידי אביו של קים, שביקר בבירה הסינית זמן קצר לפני מותו ב-2011.

מוקדם יותר אמר בכיר בממשל בפיונגיאנג כי המדיניות החדשה של ארצו - לשפר את היחסים עם דרום קוריאה, זוכה לתמיכה בינלאומית, וקרא לארה"ב להסיר את הסנקציות שהטילה על צפון קוריאה. "פיונגיאנג מבקשת לבנות עולם טוב יותר ושליו יותר, חופשי ממלחמות ואלימות", אמר הבכיר.

"מחוייבים לפירוק מנשק גרעיני" (צילום: רויטרס)
"מחוייבים לפירוק מנשק גרעיני" | צילום: רויטרס

"דבר לא יעמוד בדרכו של הדיאלוג בחצי האי הקוריאני", אמר. "עכשיו הזמן לשים סוף למדיניות העוינת של ארה"ב, ללחץ ולסנקציות האמריקניות. וושינגטון צריכה להבין את עמדתנו ולבוא בגישה חיובית וכנה לגבי שמחירה על השלום בחצי האי הקוריאני".