לאחר הפרסום הלילה (שישי) של דברי טראמפ מהפגישה הסגורה על המהגרים מאפריקה והאיטי - והגינוי החריף ממועצת זכויות האדם של האו"ם שהגיע בעקבותיו - הנשיא להבהיר ברשת החברתית "נאמרו דברים קשים, אך זו לא השפה שבה השתמשתי".
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
"אף פעם לא אמרתי שום דבר גנאי על האיטי, שהיא כמובן מדינה ענייה ומתוסבכת", הוסיף טראמפ. "יש לי יחסים נפלאים עם האיטי, מעולם אמרתי שייקחו אותם, זוהי בדייה של הדמקורטים. כנראה צריך להקליט פגישות עתידיות - לצערי אין אמון!". בממשלת האיטי גינו את הדברים המיוחסים לטראמפ. "דבריו מייצגים ראיית עולם גזענית", נמסר.
עם זאת דיק דרבין, סנאטור דמוקרט ממדינת אלינוי שנכח בדיון התעקש שטראמפ דיבר בשפה וולגרית ואף קרא למדינות באפריקה ובהאיטי "מחורבנות". דרבין הוסיף שבכל זאת מפלגתו מתכוונת להביא את הנושא לדיון בסנאט בשבוע הבא.
לפי הפרסום בוול סטריט ג'ורנל, הנשיא האמריקני כינה את מדינות אלה "מחורבנות" בדברים שאמר בדיון סגור על מדיניות ההגירה האמריקנית. הדברים דלפו לתקשורת, ועוררו את זעמם של רבים. "אין שום מילה אחרת שאפשר להשתמש בה חוץ מ'גזענות'", אמר רופרט קולוויל דובר מועצת זכויות האדם של האו"ם. "אתה לא יכול לפטור מדינות שלמות כ'מחורבנות' ומשום שהאוכלוסייה אינה לבנה היא לא רצויה".
"צריכים להביא אנשים ממקומות כמו נורבגיה"
טראמפ התבטא כך לאחר שמחוקקים הציעו להשיב את ההגנות המשפטיות למהגרים מהאיטי, אל-סלבדור ומדינות אפריקה, כחלק מתכנית הגירה רחבה. אדם שנכח בדיון אישר לכתב ה"וושינגטון פוסט" כי הנשיא אכן התבטא כך. "למה אנחנו מאפשרים לכל האנשים האלה, ממדינות מחורבנות לבוא לכאן?", תהה הנשיא באוזני הנוכחים בדיון שהתקיים בחדר הסגלגל. "אנחנו צריכים להביא לפה יותר אנשים ממקומות כמו נורבגיה".
ממשל טראמפ החליט לאחרונה לסיים את המעמד המיוחד שניתן לאזרחי מדינות כמו האיטי ואל סלבדור, שהגיעו לארצות הברית לאחר שהמדינות בהן התגוררו ספגו אסונות טבע קשים. ההערה של טראמפ זעזעה את הנוכחים בחדר, ודוברות הבית הלבן לא הכחישה כי אכן אמר את הדברים, ככל הנראה מתוך אמונה שהאמירה דווקא תתקבל בחיוב בקרב תומכיו.
"יש בוושינגטון פוליטיקאים שבוחרים להילחם עבור מדינות אחרות, אבל הנשיא טראמפ תמיד נלחם עבור האמריקנים", אמר דובר הבית הלבן ראג' שה. "הנשיא יאשר תכנית הגירה רק במידה והיא תשים קץ להגרלות הוויזה ו-'מהגרי שרשרת', שתי תכניות שפוגעות בכלכלה שלנו ומאפשרות לטרוריסטים להיכנס למדינה".
פוליטיקאים רבים מיהרו לגנות את אמירתו של הנשיא, כשהם מכנים אותה "לא אמריקנית", וכזו הסתורת את מדינ יות ההגירה בה דבקה וושינגטון זה שנים. "ההורים שלי הגיעו מאחת המדינות הללו", צייץ יו"ר הוועידה הדמוקרטית, טום פרז.