משרד המשפטים האמריקני הגיש לפנות בוקר (ראשון) באופן רשמי ערעור על פסיקת השופט הפדרלי בסיאטל, שהשהה זמנית את צו ההגירה של טראמפ. פסיקת השופט ג'יימס רוברט הגיעה בעקבות עתירה שהגישו מדינות וושינגטון ומניסוטה, והיא תקפה בכל שטחי ארה"ב. בכתב הערעור נקבע כי פסיקת השופט "חותרת תחת הכרעה של הנשיא בנושא ביטחון לאומי".
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
בעקבות הגשת הערעור, הכריז נשיא ארה"ב דונלד טראמפ כי הממשל יזכה בערעור. "אנחנו ננצח. עבור הביטחון של המדינה שלנו - אנחנו ננצח", אמר.
במהלך הלילה צייץ טראמפ שורה של ציוצים שתקפו בחריפות את החלטת השופט וכינה אותה "מגוחכת ונוראית". את רוברט עצמו כינה "כביכול שופט" והזהיר שבעקבות ההחלטה יכנסו למדינה "המון אנשים מסוכנים".
"השופט פתח את המדינה שלנו לטרוריסטים פוטנציאליים ולאחרים שהאינטרס שלנו לא מפעם בליבם. אנשים רעים מאוד שמחים", כתב טראמפ בציוצו האחרון בחשבון הטוויטר הפרטי שלו, ולא בזה הנשיאותי.
מוקדם יותר קבל על כך שמשפטנים ברחבי המדינה לא התייחסו לפסיקה של השופט הפדרלי בבוסטון, שבניגוד למקבילו בסיאטל, סירב להאריך את השעיית צו ההגירה בעירו. "מדוע עורכי הדין לא מסתכלים ומשתמשים בהחלטת בית המשפט הפדרלי בבוסטון, העומדת בסתירה לפסיקה המגוחכת השנייה", תהה הנשיא האמריקני.
"מאמינים שהצו חוקי וראוי"
מיד לאחר שהתקבלה הפסיקה אמש, דובר הבית הלבן שון ספייסר מסר כי בכוונת הממשל לערער על ההחלטה משום שהצו הוא "חוקי וראוי". לדברי ספייסר "מטרת הצו היא להגן על המולדת, ולנשיא יש את הסמכות החוקתית ואת האחריות להגן על העם האמריקני".
במקביל, סוכנות המכס וההגנה על הגבולות בארה"ב הודיעה לחברות התעופה כי אזרחים משבע המדינות המוסלמיות המחזיקים ויזה בתוקף רשאים לעלות על טיסות ולהיכנס לארה"ב. משרדי החוץ וביטחון המולדת אישררו את ההחלטה הזו, והודיעו כי הם מחויבים לפסיקת בית המשפט עד ההחלטה שתתקבל בעקבות הגשת הערעור.