האם פוטין מוכן "להקריב" את בן הבית? ב"פייננשל טיימס" הבריטי ובמספר כלי תקשורת נוספים דווח היום (שישי) על שיחה תקיפה וטעונה בין הנשיא הרוסי לבין עמיתו, הנשיא הסורי בשאר אסד. על פי הדיווח, למרות הקשר הממושך בין השניים, פוטין דרש מאסד לפנות את כסאו - וזה סירב.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
על פי הדיווח, הבקשה הופנתה לאסד במהלך שנת 2015, בסמוך לתחילת הפעילות האווירית הרוסית הנרחבת בסוריה. כמו כן דווח כי בכיר רוסי נסע לסוריה לפגישה אישית עם אסד, ונאלץ לשוב בידיים ריקות כאשר הנשיא הסורי סירב לבקשה. בקרמלין מיהרו להכחיש את הדיווח: דובר הקרלמין דמיטרי פסקוב אמר כי "אין אמת בדיווח".
למרות ההכחשות, ברוסיה ממשיכים לפעול לוועידה משותפת בנושא סוריה - שעלולה להוביל לממשלת מעבר במדינה מוכת המלחמה: בכיר במשרד החוץ הרוסי הודיע כי השיחות בין הממשל לאופוזיציה הסורית, בתיווך המעצמות, ייערכו ככל הנראה בשבוע הבא, ב-27-28 בינואר. על פי הדיווח, טרם הוחלט באופן ודאי האם השיחות יתקיימו מכיוון שהאופוזיציה טרם אישרה את השתתפותה.
לפני כשבוע וחצי התייחס פוטין בעצמו למעמדו של אסד ואמר כי "מוקדם מדי" לדון במתן מקלט מדיני לנשיא סוריה בשאר אסד. את הדברים, שעומדים בסתירה למדיניות האמריקנית, אמר בריאיון ל"בילד" הגרמני. פוטין הוסיף אז, לאחר הסירוב מצד אסד, כי מוסקבה "חותרת ליישום רפורמה חוקתית בסוריה", וכי "אם הבחירות הבאות במדינה יהיו דמוקרטיות, לא יהיה על אסד ללכת לשום מקום, גם אם לא ינצח בהן".
באותו ריאיון התייחס פוטין גם לקרע בין אירן לסעודיה על רקע הוצאתו להורג של איש הדת השיעי וניתוק הקשרים הדיפלומטיים שבעקבות המקרה. לטענת פוטין, הקרע יפגע במאמצים להגיע לפתרון הקונפליקט בסוריה. "נעשה כל שביכולתנו כדי לפתור את המשבר בהקדם האפשרי", הוסיף. בשבועות האחרונים שבו והצהירו בכירים בארצות הברית כי החלפת הממשל בסוריה היא הדרך היחידה לעצור את שפיכות הדמים, והתגבשה הצעה בינלאומית לסיכום על מועד מוסכם לבחירות.