במהלך פרק של תכנית הריאליטי "בעזרת השף", ריאליטי בנושא בישול ששודר ב-2007, מנחה התכנית, השף גורדון רמזי, אמר לשף מניו ג'רזי בשם ג'וסף קרניגלה כי "העסק שלכם עומד לרדת לביוב ולשחות במורד נהר ההדסון". שלוש שנים לאחר מכן, קרניגלה קפץ למותו למי אותו הנהר מגשר ג'ורג' וושינגטון. מותו של השף הוא מקרה אחד מתוך לפחות 21 מקרי התאבדות של משתתפי תכניות ריאליטי מאז 2004, בארצות הברית לבדה. לא ברור כמה מקרים כאלה יש ברחבי העולם.
לעדכונים נוספים ולשליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
אלקסה "לקס" מקאליסטר, שהשתתפה בגרסה האמריקנית של "הרווק", הייתה האישה האחרונה ששמה קץ לחייה, רק בחודש שעבר. אבל מקאליסטר היא לא היחידה: משתתפת נוספת באותה התכנית בשם גיאה אלמנד התאבדה ב-2013.
ד"ר ריצ'רד ליבק אמרלניו, פסיכולוג מקליפורניה, אומר כי התופעה מעוררת ויכוח מאחר ש"לא ברור מה בא קודם, הביצה או התרנגולת". כלומר האם אנשים שהולכים לריאליטי מועדים להתמוטטות, או שמא תכניות הטלוויזיה משפיעות לרעה על מצבם הנפשי. "האם ההופעה בתכניות הריאליטי בטלוויזיה מושכות יותר אנשים בלתי יציבים?" הוא שואל. "אנשים שאינם יציבים מתעניינים בזה יותר? או שמא הגחמות של אנשים בתעשיית הריאליטי גורמות למותם של אנשים?".
"הכל בשביל הרייטינג"
רוב תכניות הריאליטי מעסיקות פסיכיאטרים שיהיו זמינים למתמודדים, אך רבים מהם טענו, גם בארץ, שבריאותם הנפשית לא מקבלת טיפול רציני מספיק. "אנשים לא קיבלו הכנה נכונה על ידי ההפקה להשלכות החשיפה כמו שצריך להיות", אמר אלייז'ה אורלינס, שהשתתף בתכנית הישרדות. "הרבה אנשים מתקשים להתמודד עם התוצאות".
"אני חושב שאנשים לא מבינים את ההשלכות כשהם נרשמים", הוסיף הזוכה בעונה הרביעית של התכנית "הרווקה", ג'סי קסינסאק. "במהלך שמונה פרקים, 50 מיליון אנשים ראו אותם. בכל מקום שהם הולכים, ברחובות, בפייסבוק - כל האנשים שופטים אותם. הם לא נרשמים כדי להצטייר אחר כך כבריון, שרמוטה, שיכור או מה שהם לא יהיו, אבל הם הופכים לכאלה, כי זה יוצר רייטינג, ורייטינג שווים דולרים".