"לא התנצלנו, ואירן לא דרשה מאיתנו להתנצל": לאחר שחרורם הבוקר (רביעי) של עשרת אנשי הצי האמריקני שהוחזקו בידי האירנים לאחר שחדרו למים הטריטוריאליים של הרפובליקה האסלאמית, מבהיר סגן נשיא ארה"ב כי השחרור לא בוצע עקב התנצלות מטעם ארה"ב - וכי כלל לא הועברה דרישה כזו.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
בריאיון לרשת CBS הכחיש סגן הנשיא את הדיווחים לפיהם התנצלות ששיגרה וושינגטון לטהרן אפשרה את מהלך השחרור. "כשיש לך בעיה עם הסירה, האם אתה מתנצל על כך שלסירה יש בעיה? לא", אמר ביידן. "וגם לא הייתה כל דרישה לכל התנצלות שהיא", הבהיר.
"האירנים שהבחינו בכלי השיט סייעו להם להגיע לחוף - כפי שאנחנו סייענו במקרים דומים לכלי שיט אירניים. הם הבחינו שאנשי הצוות במצוקה ואמרו שהם ישחררו אותם - זה מה שקרה וזה מה שמצופה מכל מדינה בעולם לעשות", הוסיף סגן הנשיא.
מזכיר המדינה האמריקני, ג'ון קרי, התייחס אף הוא לאירוע והודה לרשויות באירן על שיתוף הפעולה ושחרורם המהיר של אנשי הצי האמריקני.
האמריקנים הפעילו לחץ כבד על טהרן
הבוקר, לאחר שהוחזקו באירן במשך יממה, שוחררו 10 המלחים האמריקנים שלטענת הרפובליקה האסלאמית חדרו לשטחה, כך אישרו גורמים אמריקניים רשמיים. שר החוץ האירני אחמד ג'וואד זריף דרש מארה"ב התנצלות על כך שספינותיה חדרו, לטענתו, למים הטריטוריאליים של ארצו. 10 המלחים האמריקנים שהיו מוחזקים בידי הכוחות האירנים עוררו לחץ אמריקני כבד שהופעל על טהרן.
התקרית החלה אתמול כאשר לטענת האירנים, שתי ספינות חיל הים האמריקני הפרו את ריבונות המדינה וחדרו למים הטריטוריאליים שלה. הכוחות האירנים השתלטו על הספינות ועצרו את המלחים. המתח בין המדינות גבר בעקבות האירוע, שהגיע בתזמון מעניין - יום לפני תחילת הסרת הסנקציות על טהרן.
בתגובה למהלך האירני, ארה"ב החלה לפעול בשני מישורים: צבאי ודיפלומטי. מזכיר המדינה ג'ון קרי יצר קשר עם עמיתו האירני זריף, ודרש ממנו לשחרר את הספינות ואנשי הצוות. במקביל, נושאת המטוסים "הארי ס. טרומן" ביצעה תמרונים יוצאי דופן במפרץ הפרסי.