דיון ההרדמה שמסעיר את צרפת: הפרלמנט במדינה מתכונן לדיון על הצעת חוק חדשה, שתאפשר לחולים על סף המוות להפסיק את הטיפול הרפואי ולהיכנס למצב של "שינה עמוקה" עד מותם, מהלך שעל פי חלק ממבקרים הוא המתת חסד בתחפושת.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
אם החקיקה תעבור היא תאפשר לחולים שעומדים למות שליטה על הטיפול שלהם. המהלך הוא חלק מהתדמית שהנשיא הסוציאליסט פרנסואה הולנד מנסה לקדם כדמות מתקנת חברתית במדינה החילונית, אחרי מהלך קודם שנוי במחלוקת שהכשיר נישואים חד-מיניים בשנת 2012.
ז'אן ליאונטי, מחוקק מהמרכז-ימין של המפה הפוליטית בצרפת ורופא במקצועו, הסביר לסוכנות הידיעות רויטרס שהצעת החוק תאפשר לחולים עם "שעות או ימים לחיות" להציב את עצמם תחת הרדמה כללית עד לרגע המוות. "המטופל צריך להיות בסוף חייו ויזהו אצלו סבל שלהם מהטיפול שניתן", אמר ליאונטי.
רק בלגיה, הולנד ושוויץ מתירות המתת חסד באירופה
"כאשר שני האלמנטים האלה מתקיימים, הרופא בהוראת החולה יהיה חייב להתחיל תהליך של הרגעה שתוביל לתרדמת עמוקה ותמשיך עד למוות", הוסיף. מצב של שינה עמוקה הוא בלתי הפיך, אבל תומכי המהלך אומרים שההליך אינו מקביל להתאבדות ושונה מהמתת החסד מפני שזמן המוות לא נקבע מראש.
הוויכוח על המתת החסד והפשרה בחוק שנקרא "חוק שינה עמוקה" חזר לדיון הציבורי בשנה שעברה אחרי שצעיר בשם וינסנט למברט נפגע בתאונת דרכים ושקע בתרדמת עמוקה. בני משפחתו התעמתו בבתי משפט צרפתים וגם אירופיים בשאלה האם צריך להשאיר אותו בחיים.
היום רופאים בצרפת יכולים רק להשהות טיפול בנסיבות מסוימות לחולים שמבקשים כזה נוהל, אך הם מחויבים לספק טיפול שיתמקד בהקלת סימפטומים של מחלה ובניסיון לעצור התפתחות של המחלה, בדומה למדינות אחרות באירופה. מבין מדינות אירופה, רק בבלגיה, בהולנד ובשווייץ המתת החסד היא אפשרית ורופאים יכולים לסייע באופן פעיל לחולים שמבקשים למות. בארצות הברית, קיימות שלוש מדינות: אורגון, וושינגטון וורמונט, בהן אפשר להתאבד בסיוע רופא.