גל טרור בצרפת: בזמן שאלפי שוטרים מנהלים מצוד נרחב אחר שני החשודים בביצוע הפיגוע המזעזע אתמול במערכת המגזין "שארלי הבדו" - פיגוע ירי נוסף אירע בפריז. שני שוטרים נפגעו לאחר שאש נפתחה לעברם מנשק אוטומטי במונטרו, פרבר דרומי של הבירה. אחת מהשוטרות מתה מפצעיה ושוטר נוסף נפצע באורח קשה.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
סוכנות הידיעות הצרפתית AFP מדווחת כי כוחות המשטרה עצרו חשוד בביצוע הירי - גבר בן 52 שנשא אפוד מגן, אקדח ונשק אוטומטי. הרשויות בצרפת אומרות כי אין קשר בין הגבר שנעצר לבין מבצעי הטבח בפריז אתמול. כלי תקשורת בצרפת מדווחים כי מאז הטבח אתמול נרשמו מספר מתקפות נגד מסגדים במדינה.
נשיא צרפת פרנסואה הולנד, שהכריז אתמול על יום אבל לאומי בעקבות הטבח, נפגש היום עם קודמו בתפקיד - ניקולא סרקוזי - והשניים קראו לאחדות בעם. גם בבריטניה עוקבים מקרוב אחר הנעשה בצרפת והקבינט הביטחוני במדינה התכנס לדיון מיוחד בעקבות האירועים.
כוחות הביטחון בצרפת ממשיכים בחיפושיהם אחר המחבלים, האחים שריף קואשי בן ה-32 וסעיד בן ה-34, המוגדרים "חמושים ומסוכנים במיוחד".
בשעות הלילה הסגיר את עצמו חמיד מוראד - נהג המילוט בן ה-18. במהלך החיפושים בזירת הירי מצאו השוטרים תעודה מזהה של אחד משני האחים החשודים. במסגרת החיפושים אחר שני המחבלים נעצרו שבעה אנשים נוספים לחקירה בחשד למעורבות במקרה.
למעלה ממאה אלף איש, בהם גם נציגים של הקהילה המוסלמית, יצאו אמש לרחובותיה של בירת צרפת, הדליקו נרות וקראו להגנה על העיתונות וחופש הדיבור. ההמונים שיצאו לרחובות פריז הניפו את השלט שהפך לסיסמת המחאה - "גם אני שארלי".
אחד מ-12 ההרוגים בטבח הוא העורך והקריקטוריסט הראשי של העיתון סטפן שרבונייה. יחד עמו נהרגו שבעה עובדים נוספים של העיתון שנורו מטווח קצר, שני שוטרים, עובד תחזוקה ועובר אורח. בין ההרוגים בפיגוע הטרור שלושה מעצבים גרפיים, שהיו אחראיים לחלק מהקריקטורות שפורסמו לאחרונה בעיתון ומתחו ביקורת על האיסלאם הקיצוני.
שריף קואשי הורשע בשנת 2008 באשמת טרור, לאחר שסייע ללוחמים בעירק, ונידון ל-18 חודשים בכלא. לאחר שחרורו ככל הנראה לא זנח את דרכיו - ואף צירף לפעולות הטרור את אחיו, סעיד. גורמים במדינה בודקים את החשד כי השלושה אומנו בעבר על ידי ארגון דאע"ש, בשל האכזריות בה בוצע הרצח.
קואשי נעצר כבר ב-2005 בחשד שתכנן לטוס לעירק, והרשויות הגדירו אותו כאחד הבכירים במבצע לשליחת צעירים להילחם בעירק נגד הקואליציה בראשות ארה"ב. בשנת 2008 התראיין קואשי לסוכנות הידיעות AP, ואמר כי תמונות הזוועה מכלא אבו גרייב עודדו אותו לפעול בנושא. "באמת האמנתי ברעיון של הג'יהאד", אמר.