האחים המוסלמים במצרים התחייבו לכבד את הסכם השלום עם ישראל, כך אמרה דוברת מחלקת המדינה האמריקנית ויקטוריה נולנד בתדרוך לעיתונאים בוושינגטון.
נולנד התייחסה להתבטאות של בכיר באחים המוסלמים, כפי שפורסמה בעיתון המצרי אל-חייאת, לפיה התנועה לא מתייחסת להסכם השלום עם ישראל כמחייב וכי הם עשויים להעמיד את סוגיות המשכו למשאל-עם אם יעלו לשלטון: "מדובר בגורם אחד בתוך התנועה. קיבלנו הבטחות מגורמים אחרים בתנועה ביחס למחויבותם להסכמים הבינלאומיים של מצרים", אמרה.
נולנד התייחסה במסיבת העיתונאים לביקורו של עוזר מזכירת המדינה לענייני המזרח הקרוב ג'פרי פלטמן בקהיר. פלטמן נפגש היום עם בכירים במשרד החוץ ובמשרד ההגנה במצרים וכן עם גורמים בליגה הערבית. כשנשאלה נולנד האם בכוונתו להיפגש עם נציגים מקרב האחים המוסלמים אמרה כי על אף שאין לה מידע על כך, צפויות לו פגישות נוספות במצרים במהלך יום שישי ושבת.
דוברת מחלקת המדינה הדגישה כי הממשל האמריקני עושה מאמצים להיפגש עם גורמים שונים במצרים, ובכללם האחים המוסלמים, על מנת לשמור על דיאלוג פתוח איתם: "האחים המוסלמים לא עשויים מקשה אחת. הציפיות והתקוות של ארה"ב הן שכל השחקנים בזירה הפוליטית במצרים יכבדו את זכויות האדם ויתמכו בהסכמים עליהם חתמה הממשלה". כשנשאלה מה עמדתה בנוגע לדרישת התובע במשפטו של מובארק, שביקש לגזור עליו עונש מוות, סירבה להתייחס לנושא.
התביעה במצרים דורשת עונש מוות למובארק
התובע הכללי במצרים דרש ביום רביעי להטיל עונש מוות על חוסני מובארק, על שר הפנים לשעבר חביב אל-עאדלי ושישה קציני ביטחון שפעלו תחתיו - באשמת הרג מפגינים במהלך אירועי 18 הימים של "מהפכת הלוטוס" בסוף חודש ינואר וראשית פברואר בשנה שעברה.
במהלך הדיון היום בבית המשפט, טען התובע הכללי כי גם אם מובארק לא היה שותף פעיל בפשע, הרי שהוא לא הנחה את אל-עאדלי להפסיק את הרג המפגינים לאחר שנודע לו על מותם של עשרות בני אדם ב-25 בינואר בסואץ, וכן בימים 26-28 בינואר. "למרות זאת הוא השאיר את אל-עאדלי בתפקידו", טען התובע הכללי. כזכור, אל-עאדלי פוטר על ידי מובארק בסוף חודש ינואר.
גם הבנים גמאל ועלאא בכלוב
ובאשר לאל-עאדלי וסגניו, טען התובע הכללי כי הצליח להוכיח במשפט שהם הסכימו להתמודד על המפגינים בכל אמצעי", וזאת באמצעות עדותו של אחד מאנשי כוחות הביטחון.
משפטו של מובארק נפתח בראשית חודש אוגוסט 2011. הוא הובל אל חרפתו על אלונקה, יחד עם שני בניו גמאל ועלאא והקשיב לאישומים המייחסת לו התביעה: הרג מפגינים, שחיתות וניצול מעמדו כנשיא, שחיתות בעסקת הגז עם ישראל והפקעת קרקעות שלא כדין.
הבנים גמאל ועלאא נאשמים בשחיתות ובניצול מעמדם בשלטון. העונש הצפוי להם על כל עבירה נע בין 5-15 שנות מאסר. מי שעלול לשלם גם הוא בחייו על פשעים שביצע בעודו בשלטון, הוא אל-עאדלי, הנאשם בפשעים נגד העם המצרי והוראה לפתוח באש על מפגינים. העונש הצפוי לו נע בין 15 שנות מאסר ועד עונש מוות בתלייה.
מיום המשפט הראשון דרש הרחוב המצרי למצות עד תום את הדין עם מובארק. רבים טוענים כי רק לאחר שיוצא להורג ומצרים תתנער מסממני המשטר הישן - היא תוכל לצאת לדרך חדשה.