למרות הלחץ הבינלאומי ולמרות שמחר יפוג האולטימטום שהציבה הליגה הערבית לנשיא סוריה – אסד לא נרגע וממשיך להפגיז את אזרחי מדינתו.
צבא סוריה הפגיז שני כפרים בצפון סוריה, לפחות שמונה אזרחים נפגעו. אמש הרגו חיילים בצבא העריקים כ-30 מנאמני השלטון.
טורקיה הודיעה היום כי תתמוך באופוזיציה הסורית וכי תסייע לארגון הגג של המורדים בשלטונו של אסד. גם שר החוץ הצרפתי אמר הבוקר כי הוא תומך בהגברת הלחץ הבינלאומי על סוריה - בעקבות מעשי האלימות הגוברים במדינה. במהלך ביקורו באנקרה, אמר שר החוץ הצרפתי אלן ז'ופה כי הוא מציע ליצור אזור חיץ בין טורקיה לסוריה.
3,500 הרוגים מחודש מרס
סדרה של פצוצים וקולות ירי עזים החרידו הבוקר את רחובות דמשק, שעות ספורות אחרי שעריקים מצבאו של בשאר אסד תקפו מבנה של ארגון המודיעין הסורי. מרחץ הדמים נמשך חרף הלחץ הבינלאומי המופעל על נשיא סוריה כדי שיחדול מגילויי האלימות החריפים נגד המפגינים.
לפי נתוני האו"ם, מחודש מרס שבו פרצה המחאה נגד שלטונו של אסד, גבתה האלימות הקשה את חייהם של יותר מ-3,500 בני אדם. ארגוני זכויות אדם ואופוזיציה אף מתעקשים כי המספר האמיתי גבוה בהרבה.
בקרב מיליציית העריקים, שמכנה עצמה בשם "צבא סוריה החופשית", טענו כי המתקפה נגד המבנה בדמשק גרמה "זעזוע בכל יסודות מטה המודיעין". ראשי הקבוצה האשימו כי אסד עושה שימוש במידע מודיעיני שנאסף מהאוויר כדי לדכא בהצלחה את המהומות נגדו. הסיבה למתקפה על בסיסי הצבא הייתה, לדבריהם, ניסיון "לכרסם ביכולתו של אסד לפגוע במפגינים".
אנדרו טאבלר ממרכז המחקר האמריקני בוושינגטון העריך בריאיון ל-CNN כי "המתקפה נגד בסיסי הצבא בסוריה הביאה לפתיחתה של תקופה חדשה במערכה". עם זאת, הוא הביע ספק באשר להתקדמות המצב שם לכיוון חיובי ואמר כי "עד כה, רוב המחאות נגד אסד היו שלוות באופיין".
הקהילה הבינלאומית חוששת ממלחמת אזרחים וחוששת לפעול
ארגוני אופוזיציה בסוריה ממשיכים לקרוא לקהילה הבינלאומית לעשות שימוש בכוח נגד אסד ומשטרו וכן להכריז על המרחב האוווירי של המדינה אזור אסור לטיס. דרישות אלו באו אחרי צעדים דומים שנקטו מדינות ברית נאט"ו נגד ממשלו של מועמר קדאפי בלוב - מהלכים שנמשכו עד מפלתו של הרודן.
בינתיים, מתכנסים ראשי הליגה הערבית ברבאט שבמרוקו. הם האשימו כי אסד לא עומד בהתחייבויות שקיבל על עצמו שלפיהן יסיג את כוחותיו ממרכזי הערים ויתיר לעיתונאים לסקר את הסערה המתחוללת בארצו.
אמש הציבה הליגה הערבית אולטימטום נוסף לאסד בכך שדרשו ממנו לאפשר למשקיפים בינלאומיים להיכנס לסוריה, כדי שאלו יוודאו כי הוא אכן עומד בהתחייבויות שקיבל על עצמו.
למרות שמדינות הליגה הערבית כבר השיבו את שגריריהן למולדותיהם, לצד מדינות כמו צרפת וטורקיה, לא ממהרים לפי שעה ברוסיה ובסין לנקוט מהלך דומה. במוסקבה אף האשימו היום כי צעדי "צבא סוריה החופשית" מהווים פעולות ש"גוררות את המדינה לתוך מלחמת אזרחים מסוכנת".