בחיזבאללה התייחסו הערב (ב') לראשונה להחלטת האיחוד האירופי לכלול את הארגון ברשימת ארגוני הטרור. "היד שכתבה את ההחלטה היא אמריקנית והדיו ציונית", נאמר בהודעה רשמית של הארגון.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
"זו היתה החלטה תוקפנית לא מוצדקת ולא מבוססת על שום ראיה", טענו בארגון, "ההחלטה לא משקפת את הרצון של אזרחי האיחוד האירופי, היא מנוגדת לערכים של האיחוד האירופי של חופש ועצמאות".
בכיר חיזבאללה, השייח' עפיף נבולסי התייחס מוקדם יותר להחלטה ואמר: "חיזבאללה היא תנועת התנגדות והניסיון להכתים אותה לא תשנה את מרכיביה הבסיסיים".
יושב ראש המועצה האסלאמית השיעית העליונה, שייח' עבדאל אמיר קבלאן, האשים את אירופה בכניעה לישראל. "האיחוד האירופי התכופף בני התנועה הציונית", קבע.
בישראל בירכו הערב את האיחוד האירופי על החלטתו להכיר בזרוע הצבאית של חיזבאללה כארגון טרור. ראש הממשלה בנימין נתניהו הביע את תקוותו שהדבר יוביל לנקיטת צעדים נגד הארגון ושר הביטחון משה (בוגי) אמר כי ההחלטה תגביר את המאבק בארגון.
"זהו מהלך חשוב, וטוב שקיימת הסכמה בקרב מדינות אירופה בנושא", אמר יעלון. "חיזבאללה הוא ארגון טרור מסוכן וחסר מעצורים, שלא היסס בעבר ולא יהסס בעתיד לבצע פיגועי תופת ברחבי אירופה בשליחותה, אימונה ומימונה של אירן".
שר הביטחון הוסיף, כי "הידוק הטבעת סביבו יאפשר הגברת שיתופי הפעולה המודיעיניים בין המדינות מול חיזבאללה וישפר את המאבק בארגון ובשליחיו. על המאבק בחיזבאללה להיות עקבי, נחוש וחסר פשרות. צעדים מן הסוג שבוצע היום באיחוד האירופי יסייעו לכך".
"הפכו אזורים בלבנון לאזורי חסות אירניים"
ראש הממשלה נתניהו הודה ללראשי האיחוד האירופי על קבלת ההחלטה. "בשנים האחרונות השקיעה מדינת ישראל מאמצים רבים כדי להסביר לכל מדינות האיחוד שחיזבאללה הוא גוף הטרור של המשטר האירני, ארגון טרור שמבצע פיגועים בכל רחבי העולם", אמר נתניהו.
נתניהו אף התייחס לעובדה שרק הזרוע הצבאית של הארגון הוכנסה לרשימת ארגוני הטרור, ואמר כי "מבחינת מדינת ישראל, חיזבאללה הוא ארגון אחיד ללא אבחנה בין זרועות. הוא משליט טרור בחלקים נרחבים מלבנון, הפך אותם לאזורי חסות אירניים ומחזיק בהם עשרות אלפי רקטות. אלה ממוקמות בלב אוכלוסייה אזרחית ומיועדות לירי על ריכוזי האוכלוסייה לישראל. אני מקווה שיישום ההחלטה תוביל לצעדים ממשים כנגד הארגון".
נשיא המדינה שמעון פרס שיגר אגרות מיוחדות לראשי האיחוד האירופי שבהן הדגיש: "החלטתכם מעבירה מסר נחוש לארגוני הטרור ולמדינות הנותנות חסות לטרור בשטחן". פרס שלח את האגרות לראשי מדינות ומוסדות האיחוד האירופי ובראשם לעמיתו נשיא המועצה האירופית הרמן ואן רמפוי, ובהן הביע את הערכתה של מדינת ישראל למהלך החשוב.
"מדובר בצעד הכרחי ונבון שנועד למנוע את התפשטות הטרור שאינו עוצר רק במזרח התיכון, אלא פוגע בכל חלקה בעולם כולו ובאדמת אירופה", הדגיש נשיא המדינה באגרות. "כפי שקרה לצערנו בפיגוע הרצחני שהתרחש בבורגס בולגריה, ובניסיונות לפגוע באזרחים חפים מפשע בערים מרכזיות באירופה".