בתוניסיה מנסים גם הערב להרגיע את הרוחות ולהוריד את מפלס האלימות בעקבות ההפיכה האזרחית במדינה. כעת שולט הצבא על הנעשה ברחובות, זאת לאחר שאתמול הציתו ההמונים את ארמונו של הנשיא המודח זיין אל עבידין בן עלי.
במקביל מתפרסמים עוד סרטוני וידאו שחושפים את הטלטלה במדינה מאז נפל השלטון. אזרחים, שמסתתרים בבתיהם מחשש להיפגע, מתעדים באופן שוטף את הפרות הסדר האלימות ואת דקות האימה: מהומות, ביזה מכל הבא ליד, ירי, הצתת מבנים וכאוס מוחלט.
באחד מקטעי הווידאו אף צילמו התושבים כיצד דולק רכב של אנשי הצבא בעקבות מכונית אנשי המליציה של הנשיא הנמלט במטרה "לסגור איתו חשבון". אחרים תיעדו את מובילי הטנקים ברחובות, מה שמעיד אולי יותר מכל על האווירה הצבאית השוררת בערים.
עד כה מצאו את מותם יותר מ-80 בני אדם במהומות האלימות, והמשטרה עצרה כ-50 בני אדם בחשד להפרות סדר. בין העצורים, שניים המחזיקים בדרכון שוודי שעל פי החשד מעורבים בחילופי האש ליד מטה מפלגת האופוזיציה. מוקדם יותר היום מת מפצעיו לוקאס מברוק דולגה, צלם צרפתי של שירות צילומי העיתונות האירופי EPA. דולגה נפגע ביום שישי ממיכל של גז מדמיע במהלך הפגנה.
הערב נחתו בארץ 20 המטיילים הישראלים ששהו בתוניסיה בזמן המהומות. חברי הקבוצה הוברחו לישראל דרך מדינה אחרת.
ישראל: חוששים מניתוק היחסים
גם בישראל עוקבים אחר המתרחש בתוניסיה מחשש כי היחסים החשאיים שנרקמו בין המדינות ינותקו - כך דיווח בצהריים כתב גלי צה"ל ג'קי חוגי.
המשנה לראש הממשלה סילבן שלום, שנולד בתוניסיה, הביע חשש כי ההפיכה מסמנת התקרבות של תוניס אל גורמים קיצוניים בעולם הערבי. "מדינות העולם העדיפו להעלים עין מהיעדר הדמוקרטיה במדינה כדי לשמור עליה קרובה למערב - ועכשיו ייתכן כי המדינה תידרדר ותתקרב לאיסלם הקיצוני", הזהיר שלום בתכנית "נכון להבוקר".