א-סיסי רץ לנשיאות, האחים המוסלמים לא יישבו בחיבוק ידיים: לאחר שאמש הצהיר שר ההגנה המצרי, עבד אל-פתאח א-סיסי, על התפטרותו מתפקידו וריצתו לנשיאות מצרים, תגובת האחים המוסלמים, שהודחו מהשלטון לפני פחות משנה, לא איחרה לבוא.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
מנהיג התנועה, איברהים מוניר, יצא נגד מועמדותו של א-סיסי והצהיר כי "לא ייתכנו יציבות או ביטחון במצרים תחת הנהגתו". בתוך כך, נשמעים ברחוב המצרי קולות מעורבים לאור מועמדותו.
מי שמתנגד לא-סיסי, עושה זאת בזהירות רבה: "כולם מסכימים כי א-סיסי מייצג את כוחות הביטחון, ואנשים מפחדים להתנגד לו כדי לא להיתפס כמתנגדים לצבא", סיפר אחד מהם לסוכנות הידיעות AFP. אחר הסביר כי א-סיסי "עשה בדיוק מה שעשו 'האחים המוסלמים' - הם, כמוהו, אמרו שלא יהיה נשיא, ואז מורסי רץ לנשיאות. הרעיון היה שלא רצינו בכך".
מנגד נשמעים גם קולות תמיכה בהכרזת המנהיג הצבאי. "הוא אוהב את מצרים ומוכן למות למענה. הוא הביא את המחאה שהפילה את מורסי".
א-סיסי הכריז על מועמדותו: "אהפוך את מצרים לנקייה מכל פחד"
א-סיסי בן ה-59, שהדיח בשנה שעברה את הנשיא מטעם "האחים המוסלמים", מוחמד מורסי, טען אמש בהודעת ההכרזה שלו על ריצתו, כי המדינה מאוימת על ידי טרוריסטים וכי בכוונתו להפוך אותה "נקייה מכל פחד". היום הוא צפוי להגיש את התפטרותו הרשמית בישיבת הממשלה שתתקיים בקהיר.
עד כה אף מועמד משמעותי במצרים לא הכריז כי על כוונתו להתמודד מול א-סיסי בבחירות, הצפויות להתקיים בקיץ. על פי ההערכות במדינה, המועמדים חוששים מפני הפופולריות וגלי ההערצה ברחוב המצרי כלפי שר ההגנה המתפטר, אך ככל הנראה יהיו מספר מועמדים בבחירות, שיסכימו להפסיד מראש בקרב.
אתמול נערכו הפגנות המוניות של תומכי האחים המוסלמים בכיכר תחריר ובכיכרות נוספות בקהיר, על רקע עונשי מוות שהוטלו על יותר מ-500 חברי התנועה בתחילת השבוע.