במערב נמשך גם היום הזעזוע ממותם של שני עיתונאי ה"סאנדיי טיימס" הבריטי, "כתבת המלחמות" מארי קולווין והצלם הצרפתי ראמי אושליק, שנהרגו כשצבאו של בשאר אסד הפציץ באש כבדה את העיר חומס. היום בחרו השלטונות בדמשק להתנער מאחריות ולגלגל אותה לפתחם של לא אחרים מאשר העיתונאים הזרים עצמם שנשלחו לסקר את הנעשה בסוריה.
סוכנות הידיעות "סאנא", שופרו הרשמי של שלטון אסד, פרסמה בצהריים הודעה מטעם משרד החוץ בדמשק שבה נמסר, בהתייחס לתקרית, כי "על העיתונאים הזרים השוהים בתחומי סוריה לכבד את החוק המקומי המסדיר את עבודתם. על אותם כתבים מוטלת החובה להפסיק להפר את החוק ולהיכנס באופן שמנוגד אליו למקומות בעייתיים שאינם בטוחים עבורם".
דובר משרד החוץ הסורי ציין כי "עיתונאים שייפעלו בהתאם להוראות החוק בסוריה ייזכו לקבל את שירותיהם של משרדי הממשל, שיסייעו להם בקבלת מידע על הנעשה בשטח וייעצו להם בסוגיות הנוגעות לביטחונם". הוא גם טען כי בחודשיים האחרונים העניק משטר אסד רישיונות פעילות ל-200 עיתונאים.
באיחוד האירופי מתכוונים להדק את הסנקציות
"בהיבט האנושי, אנו מביעים את תנחומינו למשפחות העיתונאים שנהרגו בשטח סוריה", נמסר ממשרד החוץ בדמשק. "עם זאת, אנו דוחים כל ניסיון לייחס לממשל את האחריות למותם של השניים - שהגיעו לאזורי מלחמה על אחריותם האישית בלבד מבלי ליידע בכך את הרשויות".
התנערות ממשל אסד מהאחריות לגרימת מותם של עיתונאי ה"סאנדיי טיימס" לא התקבלה ככל הנראה בהבנה רבה באיחוד האירופי. בכיר שם אמר בצהריים, לנוכח הרג הכתבים והמשך מרחץ הדמים, כי באירופה מתכוונים לתגבר את משלוחי הסיוע ההומניטרי לסוריה - במקביל להידוק הסנקציות על המדינה.
בריאיון לסוכנות הידיעות "בלומברג" אמר אותו הבכיר, שהעדיף שלא להזדהות בשמו, כי בכינוס שרי החוץ של מדינות האיחוד שייערך בעוד ארבעה ימים תובא לאישור הצעה להחריף את העיצומים הכלכליים על משטר אסד.
בכך, לצד המשך אמברגו הנפט על סוריה שאושר בספטמבר האחרון ויישאר בתוקף, צפויות מדינות האיחוד להקפיא נכסים הקשורים בבנק המרכזי של דמשק ואיסור על ייבוא כל סוג של מתכות ממנה.
תכנית עיצומים קודמת שהציגו באיחוד האירופי, שכללה איסור על ייבוא פוספטים מסוריה, ירדה מסדר היום בשל היעדר תמיכה בה בקרב כל המדינות החברות בארגון. הבכיר שהתראיין אמר כי בקרב הממשלות הרבות סבורים שיש כעת להכריז על איסור הגעה של טיסות מטען שונות מסוריה לתחומי אירופה.