ספין פוליטי - או טריק נוסף בתכנית של "האחים המוסלמים" להשתלט על מצרים? בערוצי הטלוויזיה ואתרי האינטרנט הערביים מופץ בשעות האחרונות סרטון וידאו קצר מתוך ראיון שנערך עם חיירט א-שאטר, המועמד מטעם תנועת "האחים המוסלמים" לנשיאות מצרים, בו הוא נראה מכחיש את הדיווחים לפיהם תנועתו מתכוונת להציב מועמד מטעמה לבחירות.
בקטע, הלקוח מראיון בן 50 דקות שנערך עם א-שאטר בתכנית הראיונות הפופולארית ברשת "אל-ג'זירה", "ללא גבולות", טוען המועמד כי תנועתו תכריז על עמדתה בנושא - רק לאחר סיום התקופה הרשמית להצבת מועמדים לבחירות לנשיאות. הראיון המדובר, אגב, נערך רק לפני חודש וחצי, ב-8 בפברואר 2012.
"קודם נראה את כל המועמדים ואת המצע הפוליטי שלהם - ואז נכריז על עמדתנו", אומר א-שאטר, ששימש אז כסגן ראש תנועת "האחים המוסלמים". המראיין אחמד מנסור מנסה להקשות עליו ושואל: "מה מידת האמת בדיווחים על כך שקיים מועמד חשאי בו תתמכו ברגע האחרון - ואשר אינו מבין המועמדים הקיימים כעת?".
בפנים חתומות עונה לו א-שאטר: "זה לא נכון". מנסור ממשיך להקשות: "העיתון 'וושינגטון פוסט' תאר אותך בכתבה ביום שבת האחרון כפרגמטי, וכי 'האחים' יכריזו על מועמדותך לבחירות לנשיאות ברגע האחרון". וא-שאטר? הוא בשלו: "לא, לא זה כלל לא עומד על הפרק".
ביממה שחלפה מאז הכריזו "האחים המוסלמים" על א-שאטר, הזירה הפוליטית במצרים כמרקחה. ביקורת קשה מצד גורמים אסלאמיים קיצוניים נמתחה בכלי התקשורת במדינה, וזאת בטענה כי יש לשמור על "המסורת הפוליטית" של ארגון האחים המוסלמים - ולפיה "השלטון לא לנו". מדובר באותם הגורמים שמתחו ביקורת על החלטת התנועה להשתתף בבחירות לפרלמנט, בהן גרפו "האחים" 70% מהמושבים.
פרשנים בכירים בכלי התקשורת המקומיים העריכו כי הביקורת היא חלק משסעים ומחלוקות ראשונות בתוך התנועה. גורמים פוליטיים ניצלו הביקורת על מנת להתנגח ב"אחים". "הם נמצאים בסתירה פנימית", אמר אחד המועמדים לנשיאות חמדין סובאחי. "הסיכוי שא-שאטר יזכה נמוך, משום שהעם אינו רוצה רודן".
בכלי תקשורת מצריים סוקרה הצבת מועמדותו של א-שאטר כ"מאיימת על חוגים ליברליים" במדינה, וכמהלך המאיים גם על הממסד הצבאי, שגם כך נתון לביקורת חריפה מצד מגזרים רבים במצרים הפוסט-מהפכנית. בפייסבוק אף הוקמה קבוצה ובה עשרות אלפי חברים הקוראת שלא להצביע לא-שאטר בבחירות לנשיאות מצרים.