המשבר ההומניטארי בסוריה מחריף: האחראית על הסיוע באו"ם ואלרי אמוס דורשת ממועצת הביטחון לנקוט פעולות חריפות יותר כדי לאפשר לסיוע הומניטארי להיכנס לסוריה. היא העריכה כי 2.5 מיליון סורים זקוקים לסיוע הומניטארי, אך סיוע שכזה לא נכנס למדינה כבר כמעט שנה.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
אמוס טוענת כי האלימות הקשה במלחמת האזרחים ביחד עם בירוקרטיה מיותרת של האו"ם מאיטה את קצב הסיוע לסוריה. היא חזרה על הערכת הארגון לפיו 100 אלף בני אדם נהרגו במלחמה שנמשכת מזה שנתיים וחצי, והוסיפה כי מספר הפליטים הסורים שנמלטו מארצם עומד על 2.1 מיליון בני אדם - 10% מאוכלוסיית המדינה לפני פרוץ המלחמה.
מועצת הביטחון של האו"ם הכריזה בתחילת החודש כי יש להגביר את קצב העברת הסיוע ההומניטארי לסוריה, אך זו החלטה שאינה מחייבת ולא נקבע לוח זמנים או מסגרת עבודה להגברת הסיוע.
"אנחנו במירוץ נגד הזמן"
"זהו מירוץ נגד הזמן. שלושה שבועות עברו מאז אימוץ ההחלטה של מועצת הביטחון ולא ראיתי שום שינוי שניתן לדווח עליו", אמרה אמוס למועצת הביטחון. "אנחנו מדברים, ואנשים בסוריה מתים שלא לצורך", הוסיפה בהצהרה שנשמעת לעתים רחוקות מפי גורם כה בכיר באו"ם.
"אני קוראת לכל החברים במועצת הביטחון להפעיל את כל כובד משקלן ולקחת את הצעדים הדרושים כדי לעצור את האלימות ואת הברוטליות. ללא צעדים ממשיים ומתמשכים מצד המועצה על המשטר וקבוצות האופוזיציה במקביל, זה יהיה בלתי אפשרי לבצע כל התקדמות", הוסיפה.