אחרי לבנון ואירן - גם אפגניסטן ביום מכריע: בעוד ועדת הבחירות המרכזית במדינה צפויה להכריז בקרוב על המנצח בבחירות, שנערכו השנה בצל איומי הטרור הכבדים של ארגוני הטליבאן ואל-קעידה. חאמד קאראזי, הנשיא המכהן ועבדאללה עבדאללה, שני המועמדים, כבר הכריזו מספר פעמים מאז תם תהליך ההצבעה, כי הם המנצחים.
במדינה שכבר הצליחה, לפחות זמנית, להתנער מעול הטליבאן בעקבות ההתערבות האמריקנית בראשית העשור, חלה התדרדרות ביטחונית קשה בחודשים האחרונים, בעקבות חידוש הקרבות במספר מחוזות במדינה. בארה"ב חוששים כי ההפוגה הזמנית שנרשמה בשנה שעברה תמה, וכי הארגון שב לאיים ולהטיל את יראתו על אזרחי המדינה.
בשנה החולפת כבר דווח על עשרות מעשי טבח של אנשי הטליבאן והג'יהאד העולמי בבתי ספר לבנות, נגד תושבים זרים ואף עיתונאים. לקראת הבחירות שחלו במהלך השבוע, איימו אנשי הארגון "לכרות את ידיו של מי שייתן את קולו". המטרה מאחורי האיומים ברורה: להרוס כליל את חגיגת הדמוקרטיה, הצנועה משהו, במדינה.
"אני ניצחתי"
בארצות הברית ובבריטניה, המנהיגות את כוחות הקואליציה השוהים במדינה בשנים האחרונות, עוקבים בדאגה אחר תוצאות הבחירות. במערב מודעים היטב לעובדה כי בכל רגע נתון של שאננות, עלולה להינתן ל"כוחות הרשע" ההזדמנות לשוב ולהשתלט על ענייני היומיום במדינה.
זו בדיוק הסיבה שבגללה בירך הלילה הנשיא אובמה באופן רשמי את הרשויות באפגניסטן, וכינה את יום הבחירות "צעד חשוב קדימה". הנשיא האמריקני בירך באותה ההזדמנות גם את העולם הערבי לרגל פתיחתו של חודש הרמדאן.
בעוד הקולות הרבים נספרים, הכריזו המועמדים קראזי ועבדאללה כי הם הזוכים. שני המחנות הטיחו האשמות זה בזה, וטענו לזיופים ואיומים בקלפיות. ועדת הבחירות המרכזית כבר הודיעה כי אחוז המצביעים נע בין 40 ל-50 אחוזים בלבד. ההערכות הן כי תוצאות סופיות צפויות לנו לקראת אמצע השבוע. עד אז ימשיכו המועמדים לפנטז.