מאז תקרית משט ה"מרמרה" איימו בכירי ארגון ה-IHH הטורקי, שאנשיו התעמתו עם לוחמי השייטת על סיפון הספינה, לנקום בישראל. הם הבטיחו לקיים משטים נוספים לרצועת עזה, אך עדיין לא מימשו את איומיהם. ואולם, בשנים האחרונות פעילויות הסיוע של הארגון לתושבי עזה רק הולכת ומתרחבות, וזאת באמצעות הסניף המיוחד של ה-IHH שנפתח לעזה.
בהוראת הרשויות בטורקיה, הפחיתו ראשי ה-IHH את חומרת ההתבטאויות כלפי ישראל, אך מקפיד להתנגח בה בכל הזדמנות מוצדקת. בשנה החולפת הוא מקצה את מרבית פעילותו בסיוע לפליטים בסוריה, לרעבים בסומליה, ועוד קודם לכן - לעשרות הנפגעים במהלך העימותים בלוב.
אך בשבוע האחרון שב הארגון הטורקי והבהיר עד כמה הקשר של אנקרה לרצועת עזה הדוק כל כך. שני "ימי כיף" מיוחדים, עשירים בפעילויות, נערכו ל-220 יתומים ברצועת עזה - וכללו תחרויות, משחקים ומופעים. לילדים הוגשו גם ארוחות חמות ופרסים הוענקו לזוכים בתחרויות.
הארגון הטורקי טוען כי הוא תומך ב-10,760 יתומים - רובם המכריע מעזה. זאת, באמצעות תשלומים חודשיים המועברים למשפחותיהם ותכניות סיוע מיוחדות.
תקציב ה-IHH לעזה זינק ל-16 מיליון דולרים
בישראל טענו כי אחת הסיבות בגינן הוחלט שלא להתנצל בפני הטורקים על תקרית המשט, הייתה הקשר המתחזק בין ארדואן לשלטון החמאס, קשר שלא נראה שייחלש ברוח "האביב הערבי". די להסתפק בהצהרותיו מעוררות המחלוקת של ארדואן, לפיהן "החמאס אינו ארגון טרור, כי אם תנועת התנגדות פוליטית שמנסה להגן על אדמתה מפני הכיבוש".
מנתונים שפורסמו בשנה שעברה ברשת "אל-ג'זירה" עולה, כי תקציב הסיוע הטורקי לרצועת עזה זינק בצורה חסרת תקדים בהשוואה לתקופה שלפני תקרית ה"מרמרה". על פי הנתונים, לפני שנת 2010 נהגו ממשלות טורקיה להעביר כספי סיוע לרצועה בסכומים הנאמדים בכשני מיליון דולרים, אולם בשנתיים האחרונות זינק הסיוע הטורקי לעזה לסכום של 48 מיליון דולרים.
ארגון ה-IHH, על פי נתוני "אל-ג'זירה", העלה את תקציב ההשקעה בעזה מ-10 מיליון ל-16 מיליון דולרים בשנתיים החולפות. אחד מהם, למשל, היה שיפוץ דירות ובתים שנפגעו ב"עופרת יצוקה". משרדי הארגון בעזה מפעילים גם שיעורים פרטיים וחוגים שונים לתושבי עזה.