האם סוריה משנה את מדיניות החוץ וחוזרת בה מחזון " סוריה הגדולה"? הנשיא אסד פותח פרק חדש ביחסים עם לבנון. לראשונה הסכימו היום שרי החוץ וואליד מועלם ופאוזי סלוח - על כינון יחסים דיפלומטים מלאים, הכוללים פתיחת שגרירויות וחילופי שגרירים.
סוריה והנשיאים היושבים בדמשק מעולם לא הסכימו לעשות מהלך שכזה, במיוחד בגלל שסירבו להכיר בלבנון כמדינה עצמאית . דמשק ראתה בלבנון מחוז הכפוף לשלטון המרכזי בדמשק, מאז ימי השלטון העותומאני . שחרורה של לבנון מחסותה של סוריה , וקבלתה של לבנון כמדינה עצמאית על גבולותיה אינו משתלב בחזון "סוריה הגדולה " .
התהפוכות הפוליטיות שהתחוללו בלבנון מאז רצח חרירי ב-2004 הובילו לנסיגת סוריה משטחה של לבנון. שנה לאחר מכן ובעקבות לחצים בינלאומיים, במיוחד מצידן של צרפת וסעודיה, הנשיא אסד הסכים לעשות צעד נוסף בהכרה לעצמאות לבנון. השגרירות תיפתח בסוף השנה, מי שיכהן כשגרירה הראשון של סוריה בלבנון יהיה, על פי השמועות בדמשק , מי שמכהן היום כשגרירה של סוריה באו"ם - פייסל מקדאד.
העיתוי אינו מקרי. סוריה מוכנה לסייע ללבנון להיאבק במה שמוגדר כ"טרור האיסלאמי" , פעולות טרור שמשפיעות גם עליה לאחרונה . בלבנון, חימום היחסים הדיפלומטים עם סוריה מתקבל בהיסוס. יש מי שמעלה היום בבירות חשש שהסורים ינסו להשתלט על המדינה שוב במסווה של לוחמה בטרור, בנוסף למעטפת של יחסים דיפלומטים.