על רקע מבצע "שובו אחים" להשבת שלושת הנערים החטופים, מתחילים היום (א') המאמינים המוסלמים בירושלים, חברון וברצועת עזה בחודש הקדוש להם ביותר בשנה - הרמדאן. במהלך החודש הקרוב, הם יצומו במשך היום ויאכלו רק כאשר השמש שוקעת. על פי האסלאם החודש נועד להסתכלות עצמית, לטיהור והוא נערך בכל חודש תשעי בלוח השנה המוסלמי. המאמינים מתפללים בו שש פעמים ביום, פעם אחת יותר מבדרך כלל.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
במזרח ירושלים נערכה הלילה תפילת ה"תראוויח", תפילה אותה נושאים המאמינים בכל אחד מערבי הרמדאן, והיא מסיימת את הצום היומי. על פי האמונים המוסלמית, הנביא מוחמד קיבל את הקוראן, ספר הקודש המוסלמי, בימיו האחרונים של החודש. "חודש הרמדאן הוא חודש של סבלנות, המוסלמים מלאי סבלנות בחודש הזה למרות מאמצי ישראל להפריע לנו, אבל אנו אומה שכבר לא מתרגשת מאיומים", התלוננה תושבת חברון בפני סוכנות הידיעות רויטרס.
בשוק שבעיר העתיקה בירושלים, בעלי הדוכנים מוכרים ממתקים, בגדים חגיגיים ואביזרים מיוחדים לחודש הקרוב. אבל בחברון, בבית לחם וברצועת עזה, טוענים התושבים כי המבצע הצה"לי לאיתור החטופים פגע בהכנות לחג. אך למרות האווירה המתוחה, החל מליל אמש ניתן להבחין בשינוי בהלך הרוח של התושבים במקום.
הדבר לא אופייני רק לאזורינו - ברחבי העולם הערבי, שנמצא כבר שלוש שנים במאבקים פנימיים וחיצוניים, ניתן להבחין כי הדבר מעיב על החגיגות. "המצב שונה, לא כרגיל, זה לא כמו הרמדאן בשנים קודמות", אומר תושב נוסף של העיר חברון. "אנחנו מקבלים את הרמדאן בשמחה, אבל בגלל המבצע הצבאי, זה שונה לגמרי".