מקלט ראשון לנשים מוכות נפתח לפני חודשיים ברצועת עזה. המקלט נפתח בברכת שלטון חמאס ברצועה, ומתגוררות בו נכון להיום, שמונה נשים. דיירות המקום מקוות שהבית מסמל גישה חדשה של השלטון בעזה כלפי הנשים ברצועה.
בחברה המסורתית בעזה דיבור גלוי על התעללות מינית או פיזית בנשים הוא עדיין בגדר טאבו. עם זאת, בשנה האחרונה אפשר לזהות ברצועה עלייה במספר הנשים המוכנות לדווח על אלימות מינית או פיזית, גם לסמכויות דתיות וגם לגורמי שלטון חמאס ברצועה. השלטון בעזה מדווח שגם מספר מקרי רצח על רקע "כבוד המשפחה" ירד באופן משמעותי. לפי הודא נעים, מהנשים הבודדות במערכת השלטון של חמאס, בשנת 2010 לא היה שום תיעוד של רצח על כבוד המשפחה, למרות שישנם מקרי מוות בלתי פתורים או כאלה שסווגו כתאונות. "כל עוד אין חקירה מעמיקה בתיקים והגורם האמיתי למוות נותר ללא הסבר, יישארו לך ספקות", אמרה נעים.
מתוך שמונה נשים שעברו התעללות ונקלטו במקלט בעזה חלקן הן קטינות. נשים אחרות ביקרו במקום בסודיות, לזמן קצר, בחיפוש אחר עצה מקצועית ותמיכה. "המקרה הראשון שהגיע אלינו היה של אישה שהותקפה באלימות, נאנסה ולאחר מכן נמלטה מביתה", סיפרה פסיכיאטרית במקום - סוהאד קאניטה. "תמכנו בה פסיכולוגית ותודה לאל, בסופו של דבר הצלחנו למצוא עבורה בעל".
ארגוני זכויות אדם מספרים כי המקלט החדש, הראשון מסוגו ברצועה, אינו המהלך האחרון. "אנו מנסים גם לחנך את המשפחות, שאם בעיה לא יכולה להיפתר מיידית בבית יש לאפשר לאישה לעבור לבתי קרובים עד שיימצא פתרון, אך עדיין יש מקרים שבהם אישה יכולה להירצח אם תחזור לבית בעלה", אומרת מנהלת הבית. היא מוסיפה כי "בעבר, לא היה נהוג שנשים מתלוננות לשלטון חמאס על התעללות, אך בזמן האחרון ניכרת מגמת שינוי".