אחרי אירן - מצרים מחזקת קשרים גם עם חיזבאללה? לראשונה מאז נפילת משטר מובארק השתתפה אתמול משלחת רשמית מטעם שגרירות מצרים בלבנון בעצרת שקיים הארגון הלבנוני בביירות.
העיתון הלבנוני "א-ספיר" מדווח הבוקר כי המשלחת המצרית, שכללה מספר דיפלומטים בכירים בצוות השגרירות, נטלה חלק בעצרת המסורתית במסגרת ציון "יום השהיד" של חיזבאללה - עצרת בה גם נאם מזכ"ל הארגון חסן נסראללה.
נסראללה נואם אמש בביירות, בעצרת בה השתתפו הבכירים ממצרים:
על פי הדיווח בעיתון, מדובר רק בצעד ראשון במסגרת חיזוק היחסים בין ארגון הטרור הלבנוני למשטר המצרי. היום בשעות הצהריים צפוי לפגוש שגריר מצרים בביירות, אשרף חמדי, את בכיר ועדת היחסים עם מדינות ערב בחיזבאללה, השייח' חסן עז א-דין, במשכנו בפרבר הדרומי בבירת לבנון.
היחסים בין מצרים לחיזבאללה הגיעו לשפל בחודש אפריל 2009, אז נחשפה התארגנות טרור של עשרות פעילי חיזבאללה בסיני, אשר תכננו לבצע פיגועי תופת נגד תיירים ומטרות ישראליות בחצי האי.
על פי המידע שנאסף על ידי המודיעין המצרי, אספו פעילי חיזבאללה מידע אודות המתרחש בכפרים הסמוכים לגבול ישראל-מצרים, וכן אודות המתרחש לאורך הגבול עם עזה, באתרי תיירות בסיני ובתעלת סואץ. מלבד תצפיות שקיימו הסוכנים, הם העבירו גם חומרי נפץ וערכות הדרכה על אופן השימוש בהם.
חשיפת הפרשה עוררה סערה רבה בתקשורת המצרית, והביאה לשיאו של משבר בין מצרים לחיזבאללה, משבר שהיה קיים גם כך בשנים האחרונות. בעיתונות המצרית כינו את מזכ"ל הארגון חסן נסראללה כ"פושע שאינו יודע מחילה מהי", והוא הואשם כמי שרוצה להרוג מאות מצרים - "אחרי שעשה זאת ב-2006 בלבנון". מזכ"ל הארגון חסן נסראללה נאלץ להתייחס לפרשה המביכה במספר נאומים שנשא - ותקף נחרצות את נשיא מצרים דאז מובארק והאשים אותו בשיתוף פעולה עם ישראל בהטלת המצור על רצועת עזה.
באוגוסט 2009 נפתח משפטם של 26 מחברי החוליה, אך על פי דיווחים בכלי תקשורת ערביים כמה מהם שוחררו מהכלא ואף נמלטו במהלך המהפכה במצרים בפברואר 2011.