אחרי הפגיעה בצמחייה ובתשתיות - פונה כעת הצבא הסורי להשמיד את עברה התרבותי המפואר והעשיר של סוריה העתיקה. ביממה החולפת הועלו לרשת עשרות סרטונים המתעדים פגיעה מכוונת מצד כוחות הצבא הסורי באתרי מורשת סוריים ואתרים ארכיאולוגיים. זאת, לצד דיווחים על תעשיית גניבות פורחת של חפצי אמנות ופסלים עתיקים.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
הפגיעה הקשה ביממה החולפת הייתה בשכונותיה העתיקות של העיר חלב - ובה שוכנים גם שווקיה העתיקים והמוכרים בהיסטוריה של המזרח התיכון. אלו היו השווקים הראשונים בהם התייצבו הסוחרים הערביים, ומאוחר יותר העותמאנים - בדרכם מאנטוליה דרומה ומזרחה.
"מדובר באחד השווקים העתיקים בעולם", דיווחה רשת "סקיי ניוז" בשפה הערבית בכתבת הסקירה המקיפה על השחתת אתרי המורשת הסוריים. "סוריה, וחלב באופן ספציפי הן בירות התרבות האסלאמית". בחלב עצמה קיימים למעלה מ-150 אתרים ארכיאולוגיים מתקופות שונות - ובהם גם מסגדים מהמאות ה-12 וה-13.
השוק העתיק בחלב עולה בלהבות, בסוף השבוע:
באותה הכתבה דווח בהרחבה על תופעה מכוערת של גניבת עתיקות ברחבי סוריה, תוך ניצול האנרכיה במדינה. על פי הדיווח, חפצי אמנות וארכיאולוגיה רבים נגנבו מאז פרוץ אירועי המחאה בסוריה - מה שמביא לפריחתה של תעשיית שוק שחור, בו נסחרים חפצים אלה.
זה מה שנותר: הריסות העיר העתיקה בחלב
תופעה זו הובאה גם לידיעת ה"אינטרפול" בחודש מרס השנה, שפרסם הודעה הקוראת לצדדים הלוחמים בסוריה לדאוג לשמירה על אתרי המורשת, וגם למנוע את תופעת הסחר בעתיקות במדינה.