המתיחות בלבנון והדריכות באזור כולו גוברות, לקראת פרסום מסקנות דוח ועדת החקירה המיוחדת שהקים האו"ם לבדיקת חיסולו של ראש ממשלת לבנון לשעבר, רפיק אל-חרירי ב-14 בפברואר 2005.
בחמש השנים מאז החיסול, נרשמו מספר אירועים מכוננים שהיו קשורים לחקירת החיסול, ולגורמים שעשויים להשפיע עליה. אלו הם תאריכי מפתח בהתנהלות החקירה, בצל האירועים שאירעו סביבה:
14 בפברואר 2005: פיצוץ עז מתרחש כששיירתו של חרירי עוברת בסמוך למלון סנט-ג'ורג' בביירות. חרירי נהרג במקום, יחד עם שר האוצר לשעבר באסל פליהאן ו-22 בני אדם נוספים. כוחות כיבוי רבים עמלו על מנת להשתלט על האש שפרצה בזירת הפיגוע - עדות לעוצמת הפיצוץ. הוא הותיר אחריו אישה ושבעה ילדים - אחד מהם, סעד חרירי, מי שעתיד להיות ראש ממשלתה של לבנון.
7 באפריל 2005: מועצת הביטחון של האו"ם מאשרת את הקמתה של ועדת חקירה עצמאית לבדיקת חיסולו של חרירי, בעקבות כשלונה של ועדת החקירה שהקימה לבנון לבדיקת החיסול.
13 באוקטובר 2005: הגנרל ראזי כנעאן, שר הפנים הסורי, מתאבד בלשכתו. גורמים בלבנון טוענים כי עשה זאת לאחר שהבין כי דבר היותו קשור לחיסול נחשף.
21 באוקטובר 2005: דטלף מהליס, ראש צוות ועדת החקירה, שולח דוח למועצת הביטחון, ובו טוען כי גורמי מודיעין לבנוניים וסוריים מעורבים בחיסול. סוריה דוחה את הדוח, טוענת כי הוא נגוע במניעים פוליטיים ומדגישה כי שיתפה פעולה עם מהליס בכל דרישותיו בחקירה.
30 באוגוסט 2005: ארבעה בכירים בשירותי המודיעין והביטחון הלבנוניים, ששירתו בתקופת הממשלה הפרו-סורית בלבנון, נעצרים בחשד למעורבות בחיסול. הארבעה: ריימונד עזאר, לשעבר ראש המודיעין הצבאי בלבנון; ג'מיל סייד, לשעבר ראש מנגנוני הביטחון בלבנון; עלי אל-חאג', לשעבר ראש מנגנוני ביטחון הפנים בלבנון; מוצטפה חמדאן, לשעבר מפקד שירותי האבטחה האישית של נשיא לבנון.
15 ביוני 2006: מועצת הביטחון מרחיבה את מנדט ועדת החקירה הבינלאומית לחיסול, ומקנה לה את הזכות לחקור 14 התנקשויות נוספות בפוליטיקאים לבנוניים, עיתונאים ובכירים בשירותי הביטחון בין השנים 2004-2006.
30 במאי 2007: מועצת הביטחון מאשרת בהחלטה 1757 את הקמתו של בית דין בינלאומי לחקירת רצח רפיק אל-חרירי. קטאר ודרום אפריקה נמנעות בהצבעה, ומזהירות כי משמעות המהלך היא התערבות בענייניה הפנימיים של לבנון.
24 בפברואר 2009: ראש בית הדין הבינלאומי לחקירת החיסול, רובין וינסנט, אומר כי בסמכותו של בית הדין לזמן לעדות בפרשה גם ראשי מדינות.
1 במרס 2009: בית הדין הבינלאומי לחקירת החיסול עורך את ישיבתו הראשונה בהאג.
29 באוגוסט 2009: בית הדין הבינלאומי לחקירת החיסול מורה על שחרורם של ארבעת הבכירים במנגנוני הביטחון והמודיעין בלבנון - מבלי שהוגש נגדם כתב אישום.
7 ביוני 2009: סעד חרירי, בנו של רפיק אל-חרירי, מנצח בבחירות בלבנון ונבחר להרכיב את הממשלה הבאה - בה ממנה מספר שרים מסיעת חיזבאללה בפרלמנט.
22 ביולי 2010: מזכ"ל חיזבאללה חסן נסראללה, מצהיר כי בכירים בארגונו יהיו מוכנים להיחקר על ידי בית הדין הבינלאומי.
9 באוגוסט 2010: מזכ"ל חיזבאללה חסן נסראללה, מאשים את ישראל ברצח, וטוען כי בידיו הוכחות חותכות לביצוע המעשה. הוא מציג תצלומי לווין של מזל"טים ישראליים שחגו לאורך השנים בשמי לבנון, וטוען כי מדובר בהוכחה למעורבות הישראלית בחיסול. בנוסף מדגיש: "ועדת החקירה של האו"ם מושפעת מלחץ ישראלי".
ספטמבר 2010: הדלפות בכלי תקשורת ערביים ומערביים, לפיהם בדוח המסכם של ועדת החקירה תופנה אצבע מאשימה לחיזבאללה ולסוריה. דיווחים לפיהם הארגון מתכנן הפיכה בלבנון לאחר פרסום מסקנות הדוח. על פי דיווחים אחרים, חרירי עצמו יחליט לפזר את הממשלה לאחר שיתברר לו כי חלק מהחברים בה מעורבים בחיסול אביו.
אוקטובר- נובמבר 2010: מגעים דיפלומטיים בין-ערביים למניעת אנרכיה בלבנון:
2 באוקטובר: נשיא סוריה אסד לביקור בטהרן, וזוכה להוקרה על תמיכתו בחיזבאללה.
13-14 באוקטובר: נשיא אירן מחמוד אחמדינג'אד מגיע לביקור בלבנון, במהלכו נפגש עם ראשי המדינה ומזכ"ל חיזבאללה נסראללה. גורמי אופוזיציה בלבנון חוששים מהשלכות הביקור ומזהירים כי נשיא אירן הגיע על מנת לתאם את מהלכי ההפיכה במדינה עם בכירי חיזבאללה.
23 בנובמבר: רשת הטלוויזיה הקנדית CBS מפרסמת תחקיר מקיף ופרטני, המצביע על חיזבאללה כאשם בחיסול חרירי. מסמכים פנימיים של האו"ם, המבוססים על רשתות הסלולר והטלפון הקווי שקישרו בין מתכנני למבצעי החיסול, מוכיחים כי ראש שירות הביטחון הכללי בלבנון, הקולונל וויסאם אל-חסן, הוא אחד החשודים בפרשה, לאחר שהעביר בזמן אמת מידע על כל תנועותיו של רפיק אל-חרירי לבכירי חיזבאללה.
25 בנובמבר: ראש ממשלת טורקיה רג'פ טאיפ ארדואן מגיע לביקור בלבנון, נפגש עם ראשי הממשל ומנסה להרגיע הרוחות לקראת פרסום הדוח; מאמצים סעודים וסוריים לעקר את דוח ועדת החקירה מכל משמעות, באמצעות "הוכחות" לפיהן היא מושחתת ומושפעת מאינטרסים ישראליים.
27 בנובמבר: ראש ממשלת לבנון סעד חרירי נוסע לביקור באירן, במהלכו נפגש עם הנשיא אחמדינג'אד, על מנת לתאם עמדות.
דצמבר 2010: דיווחים לפיהם ועדת החקירה מתכוונת לפרסם את מסקנותיה עוד לפני חג המולד. דיווחים אלה לא אומתו על ידי כל גורם רשמי באו"ם. דיווחים אחרים לפיהם כלל לא יפורסם בסופו של דבר הדוח, בשל הפוטנציאל הנפיץ הקיים בו, שעלול להביא להפיכה ואנרכיה בלבנון.
לקראת דוח האו"ם על רצח חרירי - פרויקט מיוחד: