בבית המשפט בקהיר ומחוצה לו קיבלו ברגשות מעורבים את גזר הדין שניתן בצהריים לנשיא מצרים המודח חוסני מובארק, לבניו, לשר הפנים בממשלו וששת סגניו. בעוד שחלק הביעו סיפוק מההליך הדמוקרטי והחוקתי בו הובא נשיא מודח למשפט - רבים קראו לשינוי חוקי העונשין במצרים, והביעו זעם כי לא הוטל עונש מוות על הראיס.
כלי התקשורת הערביים התמקדו בסיקור המתרחש אחרי גזר הדין בנציגי משפחות ההרוגים, שחלקם נכחו באולם הדיונים וחלקם שהו ברחבת הכניסה לאולם בית המשפט. כמה בני משפחה צולמו בוכים, מחזיקים את תמונות יקיריהם וזועקים "מוות למובארק". בתוך האולם התחוללה מהומה בדקות הראשונות שאחרי הקראת גזר הדין, כשעשרות בני אדם התקוטטו ונפצעו.
בן אליעזר: "חש צער אישי עמוק"
ברחוב המצרי אפשר היה לשמוע קולות קיצוניים יותר - שהביעו תסכול בדיעבד על כך שהוחלט להביא את מובארק לדין, ולא לעשות בו כמעשה ההמונים בשליט לוב המודח מועמר קדאפי. "אני מברך ביום הזה את האיש שרצח את קדאפי", כתב אחד מפעילי המחאה נגד מובארק בדף הפייסבוק שלו, בצדה של תמונה מרגעיו האחרונים של קדאפי. "כך היה צריך להיעשות גם לנשיא. ארגון זכויות האדם של האו"ם לא שווה דבר".
בישראל עקבו גם כן אחר התמונות ההיסטוריות, ששודרו מקהיר לעולם כולו. "אני חש צער אישי עמוק", אמר ח"כ בנימין בן אליעזר (העבודה), מי שנחשב לאחד מהמקורבים למובארק בישראל, עם היוודע גזר הדין. "תרומתו של מובארק ליציבות במזרח התיכון ב-30 השנים האחרונות הייתה תרומה משמעותית. כל מי שמכיר את מובארק יודע שהמזרח התיכון לאחר שלטונו אינו אותו דבר, ולצערי השינוי אינו לטובה".
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
מאסר עולם לחוסני מובארק - סיקור מיוחד:
ניצל מעונש מוות: חוסני מובארק נידון למאסר עולם