במסיבת עיתונאים דרמטית שהתקיימה בשעות הצהריים בלבנון טענו השלטונות: "יש בידינו עדויות על הדרך שבה ישראל השתלטה על רשת הניידים במדינה". מסיבת העיתונאים הזאת היא צעד ראשון שעושים כעת בלבנון, במסגרת הניסיונות לרכך את מסקנות ועדת החקירה של האו"ם - שיצביעו על חיזבאללה כאשם בחיסולו של ראש ממשלת לבנון לשעבר, רפיק אל-חרירי.

שר התקשורת הלבנוני שריל נחאס תקף ואמר: "כל רשתות התקשורת בלבנון נתונות לפעולות פיראטיות, הפרעות והתערבות מצדה של ישראל. ביצענו בדיקה מעמיקה, בסיוע גורמים טכניים בינלאומיים וחשפנו את העורבות הישראלית ברשתות התקשורת בלבנון".

"הצלחנו ליירט ציתותים והאזנות מצדה של ישראל", הוסיף ראש מחלקת התקשורת לשעבר במשרד התקשורת, העימאד חוב אללה. "מתקני תקשורת ישראליים הפרוסים על הגבול עם לבנון מסייעים לה לאסוף אינפורמציה על הנעשה בלבנון. ישראל מאזינה גם לכוחות יוניפי"ל הפועלים בדרום לבנון".

"כך חיסל חיזבאללה את חרירי"

_OBJ

אתמול פרסמנו על התפתחות דרמטית בפרשת רצח חרירי: רשת הטלוויזיה הקנדית CBC והעיתון "וושינגטון פוסט" חשפו ראיות חד-משמעיות המצביעות על ארגון החיזבאללה כאשם בחיסולו של ראש ממשלת לבנון לשעבר, רפיק אל-חרירי, בפברואר 2005.

הרשת הקנדית מדווחת כי חקירה עצמאית שנערכה על ידי אנשי האו"ם בדקה רשומות של שיחות טלפון והודעות שהתקבלו מהמשטרה הלבנונית. רשומות שיחות הטלפון שהגיעו לידי אנשי הרשת ולידי העיתון "וושינגטון פוסט" חושפות כי בכיר בחיזבאללה יצר קשר עם בעל הטלפון שבעזרתו נעשה התיאום לפיצוץ שחיסל את חרירי ועוד 22 בני אדם שהיו באיזור בו חלף ראש הממשלה המערב ביירות.

לפי הדיווח, אלו הן הראיות שיובילו את חוקרי האו"ם ואת הגורמים המשפטיים של הארגון הבינלאומי להעמיד לדין את אנשי ארגון החיזבאללה עד סופה של השנה, במסגרת מסקנות ועדת החקירה של האו"ם.

הקשר מגיע עד דמשק

ממצאי ועדת החקירה הועברו כבר לתובע הבינלאומי של האו"ם, שמחבר בימים אלו את כתב האישום. הדוח הסופי צפוי להתפרסם לקראת סוף השנה האזרחית. מזכ"ל חיזבאללה חסן נסראללה, שמאשים את ישראל ברצח, כבר אמר במהלך החודשים האחרונים שלא הוא ולא הארגון שלו מקבלים את מסקנות ועדת החקירה של האו"ם.

באו"ם לא הסכימו להתייחס היום לתחקיר החדש, אבל גורמים שלא מוכנים להזדהות בשמם טוענים שההאשמות יגיעו עד לדמשק. חוקר האו"ם שהיה אחראי על חקירת הרצח, דטלב מאליס, אמר בעבר כי "חיסולו של חרירי לא היה יכול לצאת לפועל בלי אישור של גורמים בכירים בסוריה ולא היה יכול לצאת לפועל בלי הסיוע של ארגוני פרו סוריים בלבנון".

גורמים באו"ם עשויים להיות מובכים בעקבות פרסום התחקיר, שכן הוא מאשים את אנשי האו"ם שחקרו את הרצח בכך שהתעלמו ממסקנותיו של קצין לבנוני שחשף את הקשר הטלפוני בין חיזבאללה ובין הטלפון שהפעיל את מטען החבלה. לצוות החוקרים לקח חודשים ארוכים ליצור קשר עם אותו קצין לבנוני - וימים ספורים לאחר מכן, גם הוא חוסל בלבנון.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק