נשיא מצרים המודח מוחמד מורסי, צפוי להתיישב על כיסא הנאשמים בבית המשפט ממש כמו קודמו בתפקיד - חוסני מובארק. על פי הדיווח בסוכנות הידיעות המצרית, מורסי יואשם בשורה של סעיפים, ביניהם הרג אסירים ואנשי כוחות הביטחון המצרים.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
על פי הדיווח, למורסי יוחס אישום נוסף לפיו קיים מספר מגעים בלתי חוקיים עם גורמים מתנועת חמאס בשנת 2011. לדברי התובע הכללי, מורסי כבר נחקר בעניין ואף עומת עם הראיות שעומדות בבסיס האישומים. אנשי תנועת האחים המוסלמים הספיקו להגיב לאישומים וטענו כי הם "מגוחכים, ועשויים להשיב את מצרים לימיו של הנשיא מובארק".
הידיעות בדבר האישומים שבהם צפוי לשאת הנשיא המודח מגיעות על רקע מתיחות שיא במצרים. הצבא נערך בכוחות גדולים לקראת הפגנות המוניות המתוכננות להתקיים בהמשך היום מצד מתנגדיו של מורסי, וכן מטעם תומכיו.
ארה"ב: לא נקבע אם היתה הפיכה צבאית בקהיר
כחודש לאחר שהודח הנשיא מורסי מהשלטון במצרים, נציגי ממשל אובמה הודיעו לחברי הקונגרס בוושינגטון כי אין בכוונתם לקבוע אם חילופי השלטון היו בגדר "הפיכה צבאית". "אין כל חובה חוקית להגדיר את המצב בקהיר", הבהירו בוושינגטון.
גורמי ממשל בארצות הברית התחבטו מאז הדיח צבא מצרים את מנהיג האחים המוסלמים מארמון הנשיאות, בשאלת הגדרת האופן בוצעו חילופי השלטון במדינה. הכרזה אמריקנית על "הפיכה צבאית" בארץ הנילוס, היתה גוררת עמה השלכות רבות שהיו מחייבות את הממשל בוושינגטון להפסיק את העברת הסיוע הכספי למצרים.
"החוק אינו מחייב את הגדרת חילופי השלטון בקהיר", הסביר וויליאם ברנס, סגן שר החוץ האמריקני בעת תדרוך סגור לחברי הקונגרס. "הכרזה על המהלך כהפיכה צבאית אינה מהווה אינטרס אמריקני" הוסיף ברנס ואף ציין כי המשך העברת כספי הסיוע למצרים - חיונית להמשך כינון הדמוקרטיה במדינה.