יום "הזעם" יוצא לדרך: רגע לפני שההמונים יוצאים לרחובות מצרים, הרשת כבר גועשת ומאות מובילי דעת קהל במצרים קוראים לאזרחי המדינה להפיל את משטרו של הנשיא מוחמד מורסי. כבר בשעות הבוקר המוקדמות החלו אלפים למלא את כיכר תחריר לקראת אירועי השיא של ההפגנה שצפויים בשעות הערב.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
מאז יום רביעי האחרון, עומד מניין ההרוגים במצרים על 5 בני אדם, בהם אזרח אמריקני שהגיע למדינה כחלק ממסגרת התנדבותית שבה לימד ילדים אנגלית. המפגינים טוענים כי הנשיא מורסי מעניק מונופול שלטוני לאחים המוסלמים, וכי המצב הכלכלי במדינה רק הולך ומדרדר מאז שהוא עלה לשלטון.
אלפי ציוצים וסטטוסים מהמדינה המשוסעת מציפים החל משעות הבוקר את הרשתות החברתיות לקראת הפגנת הענק. "מצרים כותבת פרק חדש בהיסטוריה שלה, בוא נקווה שהאזרחים לא יימחקו ממנה", כתב אחד הגולשים בחשבון הטוויטר שלו.
מאז פרץ "האביב הערבי" לפני כשנתיים, הפכו הרשתות החברתיות לגורם מכריע בהתאגדות האזרחים נגד השלטונות הדיקטטוריים במזרח התיכון. אם לשפוט על פי התנועה בטוויטר - דבר שעד כה רמז על הבאות - נראה שאזרחי מצרים מוכנים ליום שעלול להסתיים באבידות כבדות. "אנחנו מתפללים לאללה שיגן על המאמינים שייצאו להפגנות", כתב אחד הגולשים. "למורסי אין את הכוח לשלוט על המדינה הערבית הגדולה ביותר", צייץ גולש אחר.
נראה שלמרות המאמצים הכבירים שעושים המשטרים בפגיעה בזרימת המידע בין ההמונים, הרשת עדיין מספקת את מקום המפגש שבו יכולים הפעילים להיערך למחאה. אחדים מהגולשים מתאמים בניהם נקודות מפגש וחולקים עיצות. "בנות, אל תתאפרו, האיפור בשילוב עם הגז המדמיע גורם לבעיות", הזהירה הגולשת שמזדהה בשם סאמירה.
תמיכה רבה נרשמת גם בקרב אזרחים גולים, שממרחק מרשים לעצמם לקרוא למלחמת ג'יהאד אמיתית בשלטון. "צאו למאבק על מצרים והיכונו לאלימות", כתב אזרח מצרי המתגורר במונטריאול.
בימים האחרונים החתימה האופוזיציה למעלה מ-20 מיליון בני אדם על עצומה נגד מורסי מתוך 86 מיליון תושבי מצרים, המדינה הערבית המאוכלסת ביותר. ההפגננות מכונות על ידי האופוזיציה כ"מהפכה נגד מורסי". באופוזיציה המצרית טוענים כי הפעם ההפגנות לא יסתכמו במחאה בכיכר תחריר, וכי הן צפויות להתרחב לערים שונות במדינה.