איום חדש מכיוון מצרים? על רקע המשבר ביחסי וושינגטון וקהיר, מביעים גורמי מודיעין אמריקנים חשש כי מצרים נעזרת במומחים מסין ומקוריאה הצפונית, בניסיון לשפר את מערך הטילים הבליסטיים שברשות צבאה.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
על פי המידע שנמצא בידי ארה"ב, המצרים משתפים פעולה עם חברה סינית העוסקת בפיתוח טכנולוגיה ומכניקה, שהוחרמה במערב בשל סחר לא חוקי בייצוא טכנולוגיה וברכיבים של טילים בליסטיים.
בנוסף, טוענים גורמי מודיעין אמריקניים כי לאחרונה העבירה קוריאה הצפונית חלקי טילים בליסטיים למצרים, למרות החרם שהוטל עליה בעקבות ייצוא נשק מתקדם כמו גם טכנולוגיות נשק. למידע הזה מצטרפת העובדה כי מומחים משתי המדינות נצפו לאחרונה במצרים, ככל הנראה במטרה לסייע לצבא המצרי לשדרג את יכולותיו.
על פי ההערכות, בידי הצבא המצרי יש כ-500 טילי בליסטיים, רובם מבוססים על טילי סקאד רוסיים מדגמים C ו-D. כ-50 מהטילים הם מסוג nodongs מתוצרת קוריאה הצפונית, ו-20 מתוכם הם בעלי טווח של 1,200 קילומטרים. שאר הטילים מגיעים לטווח של עד 500 קילומטרים, שאותם קיבלה מצרים מרוסיה - רובם המכריע במצב תחזוקה ירוד.
הטילים הבליסטיים שברשות הצבא המצרי - איום על מטרות ישראליות
ייתכן וניתן לראות בפעולות המצרים הצהרת כוונות מאיימת כלפי ישראל. על פי המקור האמריקני שהעביר את המידע על הסיוע שמצרים מקבלת, הטילים הבליסטיים המדוברים הם הדרך היחידה של מצרים לאיים על מטרות ישראליות. הידיעה מצטרפת לפרסומים בסוף השבוע, שלפיהם המצרים מחפשים אפיק סיוע אחר נוכח הפניית העורף האמריקנית. בין השאר דווח כי יש סיכום בין רוסיה למצרים על עסקת נשק קרובה בשווי שני מיליארד דולר.
גורמים בממשל הרוסי דיווחו כי העסקה, שמסתמנת כניסיון נוסף של הרוסים להעמיק את אחיזתם במזרח התיכון, צפויה לכלול מטוסי קרב מסוג מיג, טילים נגד טנקים, וכ-30 מערכות הגנה אוויריות. בנוסף, צפוי הממשל בקהיר לקבל סיוע בגובה של 12 מיליארד דולר מערב הסעודית, במידה ווושינגטון תעצור את הסיוע הביטחוני המוענק למדינה.