העיתון הלבנוני "אל-אחבאר", המזוהה עם חיזבאללה, מפרסם דברים שאמר נשיא סוריה בשאר אסד למבקרים שבאו בשערי ארמונו ובהם טוען כי העסקה לפירוק הנשק הכימי של ארצו גבתה ממשטרו מחיר מדיני ומורלי. "אין ספק שזה גרם להפסדים בתחומים הללו", אמר, אך יחד עם זאת התעקש על כך שסוריה הפסיקה לייצר נשק כימי עוד בשנת 1997.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
על פי הדיווח בעיתון, התייחס אסד בדבריו גם לאפשרות של מלחמה מול ישראל, שעליה אמר: "ידוע כי מספיק לשגר טילים קונבנציונליים לעבר נמלי התעופה של ישראל כדי לגרום לה נזק אדיר ולשתק אותה". בסוף הדיווח נכתב, כי אסד התבדח והתייחס לפרס הנובל שהוענק ביום שישי האחרון לארגון לפירוק נשק כימי, ואמר: "הפרס היה צריך להינתן לי".
"בשנת 2003 הציעה דמשק הציעה לפרק את המזרח התיכון מנשק להשמדה המונית", המשיך אסד, שציין כי הנשק הבלתי קונבנציונלי היה בבחינת קלף מיקוח, ש"תמורתו הייתה פירוקה של ישראל מגרעין". לדבריו, "היום השתנה המחיר: הסכמנו לוותר על הנשק הכימי שלנו בתמורה להסרת האיום האמריקני בתקיפה".
פקחי האו"ם החלו בפירוק ארסנל הנשק הכימי של סוריה
בשבוע שעבר החלו פקחי האו"ם בפירוק מאגרי הנשק הכימי של סוריה. על פי הדיווחים, צוות הפקחים החלו לעבוד בשטח המדינה יחד עם מומחים בינלאומיים לפירוק נשק כימי.
דובר מטעם האו"ם אמר כי צוות של הארגון לפירוק נשק כימי (OPCW) מתכוון לסיים לפרק את נשקו של נשיא סוריה בשאר אסד עד אמצע 2014. אנשי הצוות הגיעו לדמשק בשבוע שעבר וכבר הספיקו לאבטח את האתרים, במיוחד באזורים החשופים, זאת מפני שבאו"ם טוענים כי גורמים בסוריה עשויים לשבש את עבודת הפקחים.
על פי סוכנות הידיעות רויטרס, הפקחים צפויים לבדוק שלושה אתרים שהותקפו לאחר המתקפה הכימית בפרברי דמשק שאירעה ב-21 באוגוסט ובה נהרגו למעלה מ-1,300 אזרחים סורים - שכמעט הביאה להתערבות צבאית אמריקנית בנעשה במדינה. לפני כשבועיים הסכימו 15 המדינות החברות במועצת הביטחון של האו"ם פה אחד לאמץ החלטה שקוראת לפירוק הנשק הכימי שבסוריה במהירות האפשרית.
בהחלטת מועצת הביטחון נכתב כי "אף צד במאבק הסורי לא יכול להחזיק, לפתח, להשתמש, לייצר, לאגור או להעביר או להשיג נשק כימי".